意見反饋
義工
[2007年] 仲未有心跳

大宅

國民生產總值:3798

仲未有心跳

今日 5weeks 5days, 去医生度check, 响ultrasound 見到一個圓形嘅黑影, 但見唔到個胎同仲未有心跳, 我上一次6 weeks 已經全部有晒, 所以有D担心, 你地有冇人好似我咁? :cry:

大宅

國民生產總值:4539

Re: 仲未有心跳

7 weeks 一定有

大宅

國民生產總值:1304

我都覺得你唔駛擔心喎~ 6weeks都仲係較早, 等你下星期好消息!

複式洋房

國民生產總值:111

tumtum,

放鬆d心情, 我上星期, 五週幾去照, 淨係見到個11mm的洞, 未有心跳, 但完全正常, 我預左下星期再照時都未必聽到心跳, 但係如果個胎size正常長大就多數無問題, 保持心情開朗至生到開心bb架.

禁止訪問

國民生產總值:1059

民房

國民生產總值:3

我係6w1d照都有心跳,但doctor話如果我早1w來就聽未到啦!

複式洋房

國民生產總值:115

我6w1d都未有心跳,諗住下過星期8week再照.

大宅

國民生產總值:1033

唔好自己嚇自己, 排卵期差異 ->週數唔準, 最穩陣 8wks先再照!

大宅

國民生產總值:1567

我自己根據排卵期計, 自己有約七週, 照超聲波有心跳, 但係得0.25cm, 但係醫生就話根據亞b 既size 得5w5d...所以我都唔知自己係幾w幾d照到心跳呀..

Juicybaby 寫道:
咁我想請問有無媽咪係五周幾係照到心跳架, 還是五周幾係一定照唔到心跳呀, 因為我下星期一要去照, 到時係五周五日, 咁如果照唔到就唔係咁早去啦!!

[quote]
gingermama 寫道:
tumtum,

放鬆d心情, 我上星期, 五週幾去照, 淨係見到個11mm的洞, 未有心跳, 但完全正常, 我預左下星期再照時都未必聽到心跳, 但係如果個胎size正常長大就多數無問題, 保持心情開朗至生到開心bb架.
[/quote]

侯爵府

國民生產總值:24209

好媽媽勳章 畀面勳章

我6w1就照到心跳

別墅

國民生產總值:617

正常生長schedule>> 起碼6週先會見到心跳!!
兩日就係兩日
未到6週,bb都未發育到有心跳......

複式洋房

國民生產總值:111

今日七週, 照到小b心跳嘞, 隻b得11mm大, 但係見到個心勁跳, 生命真奇妙. 我帶埋兩歲都未夠個大女, 佢見到猛咁手指指話bb, bb.

各位未照到心跳的媽咪唔駛心急, 有時自己計會因為排卵期唔準, 週數未必好似自己計的一樣, 我因為係食排卵藥, 所以比較準確知道週數. 記住開心媽媽至生到開心小b.

大宅

國民生產總值:2584

gingermama ,
周數是否最後月經3月10日計起,如果是我現在8周,但是今天照超聲波醫生話bb size只有5周大,而且沒有見到心跳,是否已經沒有希望了,我我排卵日肯定是3月25至26日,不是由排卵那天計起嗎?若是應該只有6-7周喎,現在很不開心,是否應該放棄bb?bb size比正常小2周是否沒有機會生長呢?會否遲些發育呢?
Annie

大宅

國民生產總值:4233

畀面勳章

AnnieMak 寫道:
gingermama ,
周數是否最後月經3月10日計起,如果是我現在8周,但是今天照超聲波醫生話bb size只有5周大,而且沒有見到心跳,是否已經沒有希望了,我我排卵日肯定是3月25至26日,不是由排卵那天計起嗎?若是應該只有6-7周喎,現在很不開心,是否應該放棄bb?bb size比正常小2周是否沒有機會生長呢?會否遲些發育呢?
Annie

我記得周數是由最後一次月經的第一天計起的,你有無問醫生呢?有時可能真係排卵遲左,佢有無講d咩野??唔好咁快諗放棄,可能無事呢,先問清楚或者睇下第2個醫生check真d好

大宅

國民生產總值:2886

anniemak,
我last m(第一日)係3月3日, 但係3/5去完旅行返黎, 因為唔放心, 所以去照u/s, 但e生話我個b得5w?d大, 個預產期跌到去31/12, 但係e生都無話我相差得遠唔正常, 妳唔好太擔心啦, 其實可能只係受精遲者. 相差都只係個幾星期, 好多媽咪都係咁啦, 我相差成個月都係一樣咁之麻. 定d黎, 咪咁快話放棄呀.

大宅

zeke ,
我的情況同你一樣呀!我last m(第一日)係3月10日, 但係昨天5月12日去見醫生, 照u/s, 但e生話我個b得5w?d大,e生都話我相差得遠唔正常,而且未見心跳呢?
你現在bb有沒有長大呢?有心跳未呀?我好擔心呀
點算?希望你我bb都沒有事就好喇
Annie

大宅

Meow33,
我情況同你一樣呀,你而家照到心跳未呀?bb有沒有大到呀,我都好擔心呀
Annie

大宅

annie,
但係我個E生無話我唔正常喎, 等我下個星期或者再去照先得

大宅

zeke ,
你現在幾多週呀? bb size 正常嗎? 有心跳未呀?
Annie

大宅

Annie,
照計我而家都只係得7w?d, 所以都未返去照. 私家叫左我下個星期返去照, 但係我而家都7上8落. 唔知返唔返去照好.

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.