跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 前孕期唐氏綜合症檢查(oscar)

係啦, 等我仲on居居, 以為oscar 冇咁快要做, 初初見到呢個topic都唔click 入嚟睇tim。跟住打電話去pwh book 又成 日都係電話錄音。好彩有你哋咁願意share d 資料。 really thx 呀!!

大宅

我都係睇左呢條thread先知咋... Mykonos你會係邊生呀?

複式洋房

我會喺 QEH or 仁安呀, 而家仲未決定, 要視乎係唔係順產

因為我係 HA staff, 如果QEH 生就唔駛錢。但如果醫生建議我開刀生, 咁就緊係想生得舒服d啦。到時可能會揾余啟文or 梁鳳霞。聴朋友講余啟文+仁安package大概$30000。

大宅

ok wor... my doctor told me around $40000 for C-section at Baptist...

複式洋房

vanessahiu 寫道:
hi all ~

我而家24yrs,細b出世就啱啱25,有無需要做呢

醫生實話唔駛
但係如果$方面唔係問題, 我覺得做左安心d羅
祝大家 順利生產 :party: :wave:
該用戶已被刪除

大宅

debmat 寫道:
[quote]
0206 寫道:
[quote]
debmat 寫道:
HI, magcat,0206

我都在東區book了做oscar,我在5月29日做。

我本來想揀$800個plan......睇完之後......我都會做$450個plan......

thanks

係啦! 我諗$450都夠啦! 同埋可以快啲有result!!
係呢, 你哋知唔知係咪做oscar嗰日會知埋BB嘅性別架???[/quote]

其實知道bb性別通常要16週先confirm........

不過上次我在東區照oscar都未照到bb性別。上次我知道bb性別都是在私家照.......而在東區照超聲波那一次,醫生都會主動講bb性別。[/quote]
thank you!!!

大宅

hi 科妮,

我 book

大宅

hi Mykonos,

大宅

hi科妮

I also have the first check at QEH on 17 May 2:30pm.

Iris

男爵府

red888

你個PKG是否...., ????
點解好似咁平架 
法國護士講係沒有pkg架喎 ?
該用戶已被刪除

大宅

red888~

唔好意思呀! 因為威記full booking, 就入嚟8吓, 我問私家都要$1650.最慘係果段時間e生唔係香港 所以想問吓你$1100果私家資料. Many thanks

Audreyma

『 聖經能使他因信基督耶穌有得救的智慧 』(提後3:15)

男爵府

我都book唔到pwh,打左去朋友介紹個醫生問
(不過我正式第一次睇醫生係6月頭) 護士講500多玩
我都好懷疑呢  點解咁sea food架

大宅

hi subb,

d 價錢係印係小冊子到, St Teresa's hospital ma, 價錢修訂於2007年3月

小冊子係私家醫生診所取的 >> CLICK HERE 收費 <<

其實唔係好平, 連埋醫生收費, 開刀都要 $30000

subb 寫道:
red888

你個PKG是否...., ????
點解好似咁平架 
法國護士講係沒有pkg架喎 ?

大宅

hi Audreyma1112,

我個私家醫生叫陳帆(女醫生

大宅

hi 科妮,

我講個間 midwives clinic 就係日間醫療中心4/F, many thanks~~~

姆明&科妮 寫道:
red888,

我都唔知 midwives clinic 嚮邊喎.....
不過我 17/5 去 qeh 抽血係去日間醫療中心, 位置係由佐敦加士居道入, 印度會側面斜路向上行 1-2 分鐘左右 (你會見到好多人行上行落o個度就係喇) 行到去有洗手盤位置, 右面o個座就係日間醫療中心, 行上幾級樓梯, 入去搭 lift 就 ok 喇.

科妮

大宅

red888~

Many thanks

[quote]
red888 寫道:
hi Audreyma1112,

我個私家醫生叫陳帆(女醫生

『 聖經能使他因信基督耶穌有得救的智慧 』(提後3:15)

首頁

尾頁

跳至