跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 在澳門工作~~

月希 寫道:
其實澳門同hk既文化..生活習慣都差唔多..唔會唔慣..我都係hk過黎...又係死跟. 冇乜唔慣架..係娛樂少d之嘛..但係我要湊仔..都冇乜問題

唔跟就大件事囉..我大伯二伯老婆冇跟..佢地咪係依邊又有頭家囉..重要好衰唔衰..2個阿嫂都生女..2個阿二生仔喎..阿爺見到仔..就連幫都唔幫d阿嫂..出口講到"個仔帶邊個返黎都冇所為..生到仔..個小朋友就係我個孫" 幾年啦..我都冇見過2個正室阿嫂..依家仔仔大..都唯有教佢叫d阿二做伯娘囉...
重有好多港人黎到澳門...一係一拖2,一係就飛左hk果個...你bf都想既...當然要跟啦

-_- d男人真係.....
我老公其實係澳門人, 我係hk人, 我嫁過黎咁
其實到依家最唔慣係搭車, 巴士迫唔上, 的士call唔到, 真係
同埋我呢度無朋友, 無親人(除佐老公一家), 好彩同事好好, 不過真係好悶, 好悶....第時有囡囡應該會好d
男人既野, 如果比我真係愛既都死跟, 男人都係要看住的

大宅

一於佢去邊, 你去邊呀

我有個fd就係臨結婚, 酒席, 婚紗相都搞掂哂, 結婚前4,5個月, 埋門一腳比人搶走左個老公

理由係:願意同女朋友結婚o既男人依家好難搵, 個第三者搵倒就唔會放手, 咁當然係搞大左啦

大宅

唉~簡直就係悲劇!
8個月囉!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

littlefafa 寫道:
-_- d男人真係.....
我老公其實係澳門人, 我係hk人, 我嫁過黎咁
其實到依家最唔慣係搭車, 巴士迫唔上, 的士call唔到, 真係
同埋我呢度無朋友, 無親人(除佐老公一家), 好彩同事好好, 不過真係好悶, 好悶....第時有囡囡應該會好d
男人既野, 如果比我真係愛既都死跟, 男人都係要看住的

係喎...依度搭車好煩...不過我以前未買車..都係call的士咋..call到有先出街囉..再唔係就11號..自己行出去..真係要出又冇車先搵老爺個司機車
我初初都冇朋友..住左成年幾2年先係依度識到你地咋...都冇親人(老公果邊果d 老爺出到聲d仔帶乜人返去都係新抱..睇怕都唔可以話係親人囉 )

大宅

月希 寫道:
係喎...依度搭車好煩...不過我以前未買車..都係call的士咋..call到有先出街囉..再唔係就11號..自己行出去..真係要出又冇車先搵老爺個司機車
我初初都冇朋友..住左成年幾2年先係依度識到你地咋...都冇親人(老公果邊果d 老爺出到聲d仔帶乜人返去都係新抱..睇怕都唔可以話係親人囉 )

你老爺都幾傳統下喎!好在你生到仔姐~
8個月囉!

男爵府

月希
你62真係 做佢老婆咪好心寒!若果生唔到個仔咪 不過好彩佢唔止生一個咁少唶

珊瑚宮

....佢d老婆/女朋友多到..我都唔知邊個打邊個丫

macaogirl 寫道:
月希
你62真係 做佢老婆咪好心寒!若果生唔到個仔咪 不過好彩佢唔止生一個咁少唶

大宅

月希 寫道:

[quote]
月希
[/quote]
呀!我記得啦!
你講過一次話個女人成日晌老爺度告狀架!
8個月囉!

男爵府

月希 寫道:

[quote]
月希

[/quote]

複式洋房

我阿媽都話, 千祈唔好比個男人出去外面做野,
佢個friend個女咪比個bf 北上做野, 半年之後,
個bf變左人地老公呀,真係陰公,
我一於都係死跟穩陣

珊瑚宮

emily...係丫..死跟好..到時真係lost左比人..都冇得怨.....如果唔跟...突然冇左個男友或老公..就喊都冇謂囉

洋房

月希 寫道:

朋友呢樣好睇個人社交係點囉...我係澳門長大...到現在我都係鐘意自己一個人, 尤其結婚生仔之後...我都絕少約埋同學朋友咁去街...層次唔同左...好似有次出街...行到間超市...佢地買汽水零食...我就去買左d家庭用品...佢地笑我...之後佢地好多次約會都會通知過我... :-( 算啦...自此之後我更加鐘意自己一個...同亞媽去街仲開心...話題相同...層次相同...

好好笑呢?土生土長都無乜朋友呢!

所以, 月希, 你比我還好

:-P

自得其樂

珊瑚宮

MiMiChui 寫道:
朋友呢樣好睇個人社交係點囉...我係澳門長大...到現在我都係鐘意自己一個人, 尤其結婚生仔之後...我都絕少約埋同學朋友咁去街...層次唔同左...好似有次出街...行到間超市...佢地買汽水零食...我就去買左d家庭用品...佢地笑我...之後佢地好多次約會都會通知過我... :-( 算啦...自此之後我更加鐘意自己一個...同亞媽去街仲開心...話題相同...層次相同...
好好笑呢?土生土長都無乜朋友呢!
所以, 月希, 你比我還好
:-P
自得其樂

我都鍾意自己一個人架...尤其行街買野..因為多一個人就會左右到我想唔想買野同行街..約朋友...我唔鍾意周圍去..我鍾意搵個地方坐低計傾...係有時真係有野要買...人地又肯陪我..或我肯陪人..先會一齊去
朋友唔駛多...依d野係重質不重量架嘛...

我去超市都係屋企睇零食汽水喎...我唔覺得自己同未婚朋友既層次唔同架

大宅

自己一個人有自己一個人既好....
可能我係hk慣佐有時同d朋友去唱k, 飲野食飯傾計(可能都係一個月一兩次), 不過黎佐呢度, 一個月都無一次, 放假又成日呢係屋企, 就好悶囉 (唱k嘛.....呢度我實在搵唔到一間正常過green box既, d歌又out, 我係屋企唱好過)

其實我時間都唔係話好多, 只不過真係好掛住hk d朋友
澳門搵條街行下買衫都無乜, 我真係想死
唔知係咪我out, 返到去行旺角中心都鬼死咁開心既

我都希望係度搵到d朋友, 傾下計都無咁悶嘛

至於搭車, 我學緊搭巴士, 如果唔係上落班時間, 都ok既

珊瑚宮

littlefafa....係丫..澳門d唱k好似重停留係80年代咁..一大間房n個唔識既人唱...不過都有d有房仔丫..但係都冇乜好唱啦..d歌都唔update

我返hk都好like行花園街,旺角中心果d架..好多野睇...係澳門我都唔會點買衫啦...因為唔抵..同樣既衫..花園街平好多好多架...澳門d鋪頭..真係坐過船就貴一個double

你咪多d上黎囉...join下我地d gathering...慢慢就會係依度識得岩傾既朋友架啦...我地好多媽咪都有自己約埋去街的..唔一定要等到gathering架

複式洋房

月希 寫道:
littlefafa....係丫..澳門d唱k好似重停留係80年代咁..一大間房n個唔識既人唱...不過都有d有房仔丫..但係都冇乜好唱啦..d歌都唔update

我返hk都好like行花園街,旺角中心果d架..好多野睇...係澳門我都唔會點買衫啦...因為唔抵..同樣既衫..花園街平好多好多架...澳門d鋪頭..真係坐過船就貴一個double

你咪多d上黎囉...join下我地d gathering...慢慢就會係依度識得岩傾既朋友架啦...我地好多媽咪都有自己約埋去街的..唔一定要等到gathering架

都好丫, 過澳門都係因為可以儲多d, 冇咁多地方比我使錢都好呀

伯爵府

月希 寫道:
歌d叫坐廳,氣氛都吾知幾好,又多野望 hk都有係咁gala, 有好多都好high ga,您有無去過ga
d歌都吾知幾update
乜您講到咁恐怖ga? 我地吾係80年代歌d人,點會去埋d咁ge地方

珊瑚宮

BABALALA 寫道:
歌d叫坐廳,氣氛都吾知幾好,又多野望 hk都有係咁gala, 有好多都好high ga,您有無去過ga
d歌都吾知幾update
乜您講到咁恐怖ga? 我地吾係80年代歌d人,點會去埋d咁ge地方

坐廳..hk真係冇乜人like去喎..我係平民黎啦...好high既我唔會去
d歌update??唔係喎..真係超out喎..我之前陪老公去過一次.嘩..d歌out到..我想死丫..問有冇d新d既歌...係冇架..

伯爵府

月希 寫道:

坐廳..hk真係冇乜人like去喎..我係平民黎啦...好high既我唔會去
d歌update??唔係喎..真係超out喎..我之前陪老公去過一次.嘩..d歌out到..我想死丫..問有冇d新d既歌...係冇架..
吾係la,吾坐廳點介仔呀??
您去邊到咁out 好似新橋區歌d咁
我hk d fds帶我去玩坐廳我覺得feel好正,您估真係單純去唱k,去ceo,加洲紅歌d咩

其實通常都會坐房,間吾中都會坐廳,而家更加係坐房tim la :-(

珊瑚宮

BABALALA 寫道:
吾係la,吾坐廳點介仔呀??
您去邊到咁out 好似新橋區歌d咁
我hk d fds帶我去玩坐廳我覺得feel好正,您估真係單純去唱k,去ceo,加洲紅歌d咩
其實通常都會坐房,間吾中都會坐廳,而家更加係坐房tim la :-(

咁我地目的唔同...我地真係單純想去唱歌咋..介仔??要自己黎架咩
係帝景園下面果d丫..不過我去果時都2年前以前...唔知有冇變...不過去過一次就唔想再去

首頁

尾頁

跳至