跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家幾耐洗一次床圍?

如題.

又想問大家有無洗床圍? 我用姆明果套床上用品, 個床圍d布係拆唔到落黎洗, 淨係可以抺, 阿b就黎6個月, 一次都未洗過, 有無其他媽咪成個床圍洗? 點樣洗? 唔該教吓我吖.

別墅

Re: 大家幾耐洗一次床圍?

I wash all of this by washing machine per every two week and dry them under the beautyful sunshine.

大宅

我孖b都係用姆明果套..個床圍我就兩個禮拜洗一次..用手洗..洗完用洗衣機"fing"左d水..再拎去曬乾..

novmami 寫道:
如題.

又想問大家有無洗床圍? 我用姆明果套床上用品, 個床圍d布係拆唔到落黎洗, 淨係可以抺, 阿b就黎6個月, 一次都未洗過, 有無其他媽咪成個床圍洗? 點樣洗? 唔該教吓我吖.

大宅

me too :-P
wash machine can do it well

quote: lingling9
I wash all of this by washing machine per every two week and dry them under the beautyful sunshine.

大宅

我成個拆落黎放去洗衣機洗...兩個星期一次,連埋床單一齊換晒佢

大宅

我都係兩個星期一次,連埋床單一齊放去洗衣機洗

Little Boxer媽咪

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

每換2次床單就洗一次床圍,依家2星期一次再熱d會一星期一次,都係放洗衣機咋!

別墅

我將成個床圍放落洗衣機洗,
通常2~3星期到啦

伯爵府

我係用0/3 baby同peter rabbit, 我都係直接放落洗衣機到洗, 不過會用網入住, 大約3-4星期一次

別墅

我囡囡都係用姆明果套喎﹗
床圍兩個禮拜洗一次,放落洗衣機洗﹗

別墅

每換2次床單就洗一次床圍,放洗衣機咋!

大宅

every week...together with the bed sheets...put them in washing machine to wash

首頁

尾頁

跳至