懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

5週都見唔到胎囊,好擔心!!

大宅

Re: 5週都見唔到胎囊,好擔心!!

我想你首先唔好咁緊張住, 我之前剛剛4週去驗, 都係照唔到個胎. 之後我約了時間去私家照, 其間我都有流啡 (醫生有開安胎藥給我)..但在6週時就照到啦...不過可能我是第2胎, 會handle得好些..記住最好多休息

男爵府

kvstephanie,

定D離先,可能你cycle唔凖,排卵遲,所以照唔到,你好可能連4週都未有呢,我就試過排卵遲咗3weeks.

But by the urine test, are you sure you are pregnant or you need to do once more for double check ?

Anyway, be patient, good luck and all the best.

大宅

唔駛驚住, 我都係排卵遲左成3weeks, 所以計last m其實未必準確. 我7-8週都有流啡.你最重要係放鬆同休息多d.飲多d水.過1-2星期再照啦!
其實我覺得坊間的pregnancy test 都好準,即使條線好淺都已經係+ve.if -ve會一d都無. 我當時3 week條線都係好淺好淺. 祝你有好消息啦! :-P

大宅

放心吧!我之前同妳case一樣現在都懷孕20week,要保持開朗心情及吃葉酸便可以

男爵府

kvstephanie

你放心d啦,我好明白你呀,我之前睇第一、二次醫生既時候都話我有9weeks啦,但係好似你照晒咁多野都照唔到bb既心跳~跟住媽媽叫我再搵其他醫生照下先,我再睇第三次既醫生,依個醫生就真係好好啦,佢同我媽媽所講既一樣。都話period未必準確嫁,要真係照既時候先知道bb既週數同狀況。咁醫生就提議我1-2weeks後再照多次。咁之後就真係見到bb既心跳,而照到既時候就只得4weeks到。

如果咁睇,bb就相差成4weeks大啦。而我依家bb好健康,已經有23weeks啦。所以你都唔好擔心,依d情況好多人都會有呀。最緊要係多d休息,唔好咁操勞,訓多d,等多個禮拜就再check過啦。你bb都好需要你既支持同鼓勵呀。仲有呀,你bb一定會健健康康咁成長呢~~

仲有呀,如果你有需要既話,我可以介紹我睇開既醫生俾你,佢真係好專業同有醫德,仲好nice,令到我情緒都好好多。如果你真係需要,就pm俾我,我再話你知啦。費是係度賣廣告啦。

祝你同bb都健健康康~~開心d呀~bb會受你既情緒影響嫁~

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

複式洋房

clementying,

你可以pm介紹你的醫生給我嗎? 我剛用棒棒測左有條淺粉紅色線, 但昨日有些少流啡, 好擔心. Thanks.

禁止訪問

男爵府

唔駛客氣呀~不過我今晚先pm俾你,因為張卡係home呀~你都要多d休息呀~多d上黎分享下,個人都開心d呀~

男爵府

男爵府

民房

Hi,

I also got the same situation as you, initially I got some blood then my hubby brought me to see 24hrs hopsital, during that time still not able to see from U/S. that was about a few weeks. Now I'm already 3 mths pregnancy. Good luck and hope to hear from your good news soon. ;)

男爵府

NSG

我都係今晚先pm俾你,張卡係home呀。

其實你地係hk都會見到好多媽媽都係咁呀,其實都係好普遍。因為period真係未必準呀,大家都休息多d,唔好唸咁多。

果時我都係身邊既人支持我先捱過等待個2個weeks,你地都要加油,記住自己堅定d,相信bb健康,bb都會堅強咁成長。

禁止訪問

複式洋房

clementying,

唔該晒~

男爵府

NSG

sent了給你,你自己開黎睇下啦

男爵府

kvstephanie

我都sent了給你啦~

禁止訪問

男爵府

唔駛客氣呀,最緊要大家都健健康康

男爵府

5週都見唔到胎囊,好擔心!!

我諗我既情況比你更差, 我上個星期8wk, 去睇第一次醫生, 照唔到心跳, 個size又比正常細差不多一半, 個醫生都係叫我明天返去照多次, 但就已經同我講話唔緊要啦, 仲後生, 無咪再來過. 我一聽到時都唔識有任何反應, 返到home就好驚啦. 不過早2日睇左第二個醫生, 雖然都係得相同結論, 但呢個醫生就好好, 叫我千萬唔好咁擔心, 咁樣反而會令到bb生長得唔好.

所以大家都要比心機啦.

mama: bb熊
仔仔:     mr cool 史葛仔

首頁

尾頁

跳至