意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 0|主題: 77713

有關"G6PD"既病~可以用咩驅蚊野???

民房

國民生產總值:1

有關"G6PD"既病~可以用咩驅蚊野???

阿B有G6PD呀..但係你地都知哩D天氣好多蚊出沒..D BB又易"耶"蚊喎...所以想問下D靚媽咪意見..知唔知..有咩驅蚊產品係對有G6PD既BB係可以用呢???????

複式洋房

國民生產總值:201

Re: 有關"G6PD"既病~可以用咩驅蚊野???

我仔有G6PD, 我買左burt's bee既insect repellent, 係liquid來的, 約$120.

大宅

國民生產總值:1026

Re: 有關"G6PD"既病~可以用咩驅蚊野???

我個仔都有G6PD,
我都好想搵到啲驅蚊辦法,
但係我上次問醫生可唔可以用噴或者搽既蚊怕水或膏,
醫生話最好唔好,
因為佢話嗰啲成份好複雜喎!
所以搞到我都唔知點!
我家姐個仔都有G6PD,
佢就只係俾個仔用電子嗰隻,
不過就唔知有冇用!!!

唔好話驅蚊,
前嗰排個仔係咁咳,
人哋可以飲啲中藥調理吓,
但我都唔敢俾個仔飲,
總知就係擔心啦! :cry:

大宅

國民生產總值:3270

我見Burt's Bee 有兩隻驅蚊,一隻香茅,一雙檸檬草,請問邊隻適合G6PD小朋友用?是否有效!如果用電子驅蚊器,想放在房驅蚊,又買邊隻好呢?最近天氣開始熱,阿仔已經比蚊咬到成面紅腫,好可憐,真想有好方法保護佢,請指教!
原帖由 CyrusMaMe 於 07-4-19 02:05 發表
我仔有G6PD, 我買左burt's bee既insect repellent, 係liquid來的, 約$120.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.