跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 omchung14 於 07-10-26 15:14 發表
carol_kk,

原來真係你!我個仔早你個女一日出世的!其實我地可能o係QE o既時候已經見過面了...嘻..
唔知你仲記唔記得tina呢?

聖基道係全日呀!因我之前考慮緊等呀仔返學之後出番o黎做野,所以都報定埋全日o羅。但因而家 ...

依~~咁可能我地係醫院見過都未定囉! 不過我入院第二日先上到二等房, 唔知你果時出左院未. tina? 唔太記得啦! 當時有咁多人傾過, 無乜記性添:lol:

咁你打算幾時生第二個呀? 努力緊未呢?

大宅

原文章由 carol_kk 於 07-10-26 22:52 發表
依~~咁可能我地係醫院見過都未定囉! 不過我入院第二日先上到二等房, 唔知你果時出左院未. tina? 唔太記得啦! 當時有咁多人傾過, 無乜記性添:lol:
咁你打算幾時生第二個呀? 努力緊未呢? ...

我諗住等呀仔入學後才有BB吧!
咁你呢?打唔打算生多個呀?

另外,你有冇搵o的playgroup比個女玩吓呀?我想比呀仔返playgroup,但未搵到。

男爵府

原文章由 omchung14 於 07-10-27 21:41 發表

我諗住等呀仔入學後才有BB吧!
咁你呢?打唔打算生多個呀?

另外,你有冇搵o的playgroup比個女玩吓呀?我想比呀仔返playgroup,但未搵到。

我好似未答你太陽島果度喎! 我之前打電話去問, 佢話11月3日open day可以帶齊文件即時報名及面試架! 我應該會報埋呢間, 多個後備都好.

我都有諗過生多個既, 但實際幾時就未決定, 大約都係等阿囡返左學先.

我由今年1月開始已帶阿囡返playgroup, 係香港基督教服務處返左兩期幼潛班, 而家係協康會返緊潛能發展小組呀! 11月會返協康會大窩口中心.

大宅

Carol_kk,
先謝謝你o既information,咁你o既首選係咪都係亞斯里呀?
同埋太陽島要帶o既文件又有o的咩呢?

你話呀女會11月會返協康會大窩口中心,呢個係乜東東o黎o架?好似好近我喎,如果我想join埋一齊,報得切名嗎?

嘻...唔好意思,咁多問題o忝!:mrgreen:

男爵府

原文章由 omchung14 於 07-10-28 11:43 發表
Carol_kk,
先謝謝你o既information,咁你o既首選係咪都係亞斯里呀?
同埋太陽島要帶o既文件又有o的咩呢?

你話呀女會11月會返協康會大窩口中心,呢個係乜東東o黎o架?好似好近我喎,如果我想join埋一齊,報得切名嗎?

嘻...唔好意 ...

係呀! 我首選係亞斯理呀! 去太陽島要帶咩文件呀? 我諗都係出世紙, 相, 針卡囉!

協康會大窩口中心應該近你呀! 佢係石頭街架! 佢地係非牟利機構, 你可以去佢地網址睇下 http://www.heephong.org/chi/frontpage/front.php 我今次參加既係 "寶寶遊戲小組", 係比一歲半至兩歲半既小朋友參加架! 你想join呀? 應該唔得啦! 今期已經full左啦! 佢地既活動好快full架! 你多d上去留意下公佈啦!

大宅

原文章由 carol_kk 於 07-10-29 23:07 發表
係呀! 我首選係亞斯理呀! 去太陽島要帶咩文件呀? 我諗都係出世紙, 相, 針卡囉!

協康會大窩口中心應該近你呀! 佢係石頭街架! 佢地係非牟利機構, 你可以去佢地網址睇下 http://www.heephong.org/chi/frontpage/fron ...

謝謝你o既推介啊!~:loveliness:
我打電話去問o左,雖然呢期係full o左,但我可以入waiting list,不過參加到o既機會都好微,不過,佢話下期一月會再開班,我亦已FAX了報名表了。

真係唔係你講,我都唔知我有個地方咁近可以比我個仔去玩呢!

係呢,你收到亞斯里通知未呀?都十月尾了,仲未有消息o既,上次個校長話十月尾前會知結果。:-|

大宅

Carol_kk,
我已經收到亞斯里的取錄信了,你收到未呀?

男爵府

原文章由 omchung14 於 07-10-31 15:59 發表
Carol_kk,
我已經收到亞斯里的取錄信了,你收到未呀?

你收到取錄信啦? 你就好啦! 恭喜你呀!!! 我今日未收到呀! 唉~~得19個位, 又咁多人去in, 我都唔抱太大希望囉!

大宅

原文章由 carol_kk 於 07-10-31 23:19 發表

你收到取錄信啦? 你就好啦! 恭喜你呀!!! 我今日未收到呀! 唉~~得19個位, 又咁多人去in, 我都唔抱太大希望囉!

可能你未收到啫!等多日呀!

男爵府

原文章由 omchung14 於 07-11-1 01:14 發表

可能你未收到啫!等多日呀!

我今日直接打左去亞斯理問左啦! 佢話上午班full左, 編左我個女下午班, 我話下午班我唔會讀, 因為我個女早睡, 唔想因為返下午班而迫佢夜睡, 跟住佢話幫我排waiting list喎! 我睇機會都好微囉!!!

大宅

原文章由 carol_kk 於 07-11-1 16:01 發表
我今日直接打左去亞斯理問左啦! 佢話上午班full左, 編左我個女下午班, 我話下午班我唔會讀, 因為我個女早睡, 唔想因為返下午班而迫佢夜睡, 跟住佢話幫我排waiting list喎! 我睇機會都好微囉!!! ...

我仲以為我個仔有機會同你個女做同學仔o忝!:(

大宅

carol_kk,
你今日同呀女去in 太陽島,o唔ok呀?

男爵府

原文章由 omchung14 於 07-11-3 20:07 發表
carol_kk,
你今日同呀女去in 太陽島,o唔ok呀?

hi~~昨晚夜返呀! 跟住湊女睡仲一齊睡埋添! 所以無上bk~~我個女昨日去in太陽島, 即時收左啦! 上午班添呀! 佢既校舍都幾大, 有成8個課室, 有電腦堂, 不過要k1先有得上, 另外亦有外藉老師添! 學費貴亞斯理佰幾蚊, 而且佢地既課程深少少, n1都會教書架! 所以我仲考慮緊.

大宅

carol_kk,
咁點解仲要考慮呀?有外籍老師唔好咩?早o的學字,打好o的基礎唔好嗎?

男爵府

原文章由 omchung14 於 07-11-4 23:47 發表
carol_kk,
咁點解仲要考慮呀?有外籍老師唔好咩?早o的學字,打好o的基礎唔好嗎?

我唔係考慮呢d問題, 我個女昨日玩到唔捨得走呀! 我都覺得佢幾鍾意太陽島, 如無意外, 我應該會比佢係太陽島讀n1.

大宅

carol_kk,
咁你仲會唔會打去問亞斯里個waiting呀?
因佢3號前要交留位費,如果仲有位,應該會知道了。

男爵府

原文章由 omchung14 於 07-11-5 23:48 發表
carol_kk,
咁你仲會唔會打去問亞斯里個waiting呀?
因佢3號前要交留位費,如果仲有位,應該會知道了。

唔記得上黎話你知添! 昨日中午時份已經收到亞斯理電話, 叫我去交留位費, 我昨日下午已經去交了, 我個女可以同你個仔做同學仔啦!

大宅

carol_kk,
哈!~咁好呀!真係good o剌!
大家以後學校有o的咩o野都可以交流一下!

別墅

hi,今早我都幫我囡囡交左表,仲即時in埋,終於收左佢啦!
一星期內再交留位費囉!:-P

別墅

下星期in埋全完幼稚園,唔知亞斯理好d定係呢間好d呢?

首頁

尾頁

跳至