跳至

首頁

尾頁

複式洋房

路德會觀塘幼稚園or觀塘循道幼稚園or.....

路德會觀塘幼稚園
- 在牛頭角道馬蹄徑,我見學校都幾大間....

觀塘循道幼稚園
-在花園丈厦玉蓮台

那間比較好?還是有更好的?
請指教

大宅

Re: 路德會觀塘幼稚園or觀塘循道幼稚園or.....

我都係聽人講話功樂道觀塘浸信會幾好咁, 不過我都未去睇過, 唔知會唔會有open day呢?

火星人 寫道:
路德會觀塘幼稚園

觀塘循道幼稚園
-在花園丈厦玉蓮台

請指教

1 mon 10lbs 9oz

10wk4d 4.6cm                 2yr9mons 95cm
11wk5d 4.7cm
20wk6d 494g
29wk1d 1.48kg
37wk5d 2.97kg

子爵府

佢有嫁, 但唔記得幾時!

joycebaby06 寫道:
我都係聽人講話功樂道觀塘浸信會幾好咁, 不過我都未去睇過, 唔知會唔會有open day呢?

[quote]
火星人 寫道:
路德會觀塘幼稚園

觀塘循道幼稚園
-在花園丈厦玉蓮台

請指教
[/quote]

伯爵府

火星人

路德會觀塘幼稚園

好嚴- 要d學生守紀律
好谷- 教高一級架,要有心理準備到k3時每個星期測驗
支援- 個人覺得學校做得好好,對在職家長既支援足夠

不過校舍就舊d囉唔靚,但老師係真係用個心去教好你既小朋友,校監好好人,唔會話好似第2d幼稚園咁你個小朋友讀3年姐畢業後就話之你咁囉,另外果間我就唔知啦。

[quote]
火星人 寫道:
路德會觀塘幼稚園

觀塘循道幼稚園
-在花園丈

複式洋房

iloveyoub4 寫道:
火星人

路德會觀塘幼稚園

好嚴- 要d學生守紀律

不過校舍就舊d囉唔靚,但老師係真係用個心去教好你既小朋友,校監好好人,唔會話好似第2d幼稚園咁你個小朋友讀3年姐畢業後就話之你咁囉,另外果間我就唔知啦。

多謝各靚媽回應!!
iloveyoub4,
是否你有小朋友讀過呀?他讀得辛苦嗎?
那你有否聽過功樂道浸信會幼稚園呀?好嗎?
Thanks!

別墅

我囡囡兩間都有讀過, 我女k1 & k2讀循道, k3 轉路德會,
你首先你要想,你要讀小學要讀聖馬太,還是循道先,因路德會同聖馬太有聯繫,而循道同藍循有聯繫!,不過都要你小朋友成績ok,學校推薦,一定無問題, 而路德會k3有名次,而循道是無,如你呢兩間小學不是心儀,你最好讀 路德會,因有成績表而讀書成績不錯,至少有份成績表比另一心儀小學睇,同時路德會雖然嚴,但你好過上到小學才教正小朋友重難,因循道是活動教學,會玩似d, 所以我先會轉校.

伯爵府

火星人

我小朋友E+讀緊K3今年畢業LU,
佢讀得唔算辛苦,
返而我就會辛苦D啦,
因為學校要經常性測驗,
如果係在職媽咪就會時間緊迫D囉,
都好既,到小學果時都係咁ge啦,
小朋友升上小一一定無問題

功樂道浸信會幼稚園我真係無朋友讀過所以答你唔到呀

火星人 寫道:
[quote]
iloveyoub4 寫道:
火星人

路德會觀塘幼稚園

好嚴- 要d學生守紀律

多謝各靚媽回應!!
iloveyoub4,
是否你有小朋友讀過呀?他讀得辛苦嗎?
那你有否聽過功樂道浸信會幼稚園呀?好嗎?
Thanks! [/quote]

伯爵府

kt8001

分析得好岩呀
agree你呢句:如你呢兩間小學不是心儀,你最好讀 路德會,
因為路德會出來既學生要來谷上聖馬太ge,
所以成績一定唔會衰得去邊既,
而每間小學大約都知區內每間幼稚園學生ge質數,
到要選擇時當然會選個成績好d啦.

kt8001 寫道:
我囡囡兩間都有讀過, 我女k1 & k2讀循道, k3 轉路德會,
你首先你要想,你要讀小學要讀聖馬太,還是循道先,因路德會同聖馬太有聯繫,而循道同藍循有聯繫!,不過都要你小朋友成績ok,學校推薦,一定無問題, 而路德會k3有名次,而循道是無,如你呢兩間小學不是心儀,你最好讀 路德會,因有成績表而讀書成績不錯,至少有份成績表比另一心儀小學睇,同時路德會雖然嚴,但你好過上到小學才教正小朋友重難,因循道是活動教學,會玩似d, 所以我先會轉校.

大宅

請問"花園大廈浸信會"又好唔好呢?
對比"觀塘循道幼稚園",又如何?

別墅

我囡囡而家讀緊循道..今年都畢業 lu....如果你問"花園大廈浸信會"呢.....真係個人意見...唔知係咪大家返放學時間唔同...只係早上有時見過浸信會d學生返學...平時都唔係好覺眼有家長或老師..好像唔係太有氣紛....真係純屬個人意見:lol

首頁

尾頁

跳至