跳至
[2006年] BB 識坐未 ?

首頁

尾頁

複式洋房

BB 識坐未 ?

我 B 囡快六個月但仲未識得自己坐, 他地呢?

洋房

Re: BB 識坐未 ?

我B6個半月也未識坐, 不用太擔心。

子爵府

醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章

4個月已經識坐............

洋房

重未喎,我試過扶佢挨響d枕頭、被被度坐,但唔駛數秒就跌低,見佢重係腰軟軟咁,都唔敢再勉強試.

別墅

我阿B唔識坐亦都唔肯坐; 一同佢練習,就大喊!! :evil:
http://hk.myblog.yahoo.com/hung-marley

別墅

我個女6個月9日剛剛識坐3-4日到, 不過雙手一定要頂住, 唔係就會掉下架喇~

禁止發言

大宅

未識, 唔使一秒就會打側跌低

大宅

識啦, 佢4個半月要禁住地下, 5個月可以free 雙手玩玩具. 依家可以雙手可以周圍大力拍lu.

洋房

嘩! 好犀利喎
唔知係咪因為係男B呢? 聽講話男B都會比女B快D學識行嫁.

HoneySu 寫道:
識啦, 佢4個半月要禁住地下, 5個月可以free 雙手玩玩具. 依家可以雙手可以周圍大力拍lu.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個囡囡都係未識得坐,要人扶住至得,如果唔係好快成個人向左右或前後跌.仲有我個囡都係未識得轉身哦,你哋呢?

大宅

嘩, 咁神速

HoneySu 寫道:

大宅

叻叻豬仲勁啦, 女仔都4個月識坐.

我朗b仔係因為我懶, 唔想成日抱佢, 咪比佢自己坐囉, 坐坐下就識, 我會放個babygym 係佢前面, 等佢唔好成日望地下. 咁就無咁易向前中. 坐坐下. 佢就可以坐到, 唔摺埋囉.

大宅

朗b4個月2week 學識轉身架. 但只識轉一邊.
baby-tung 寫道:
我個囡囡都係未識得坐,要人扶住至得,如果唔係好快成個人向左右或前後跌.仲有我個囡都係未識得轉身哦,你哋呢?

大宅

哎呀, 我睇返, 原來朗b 係差唔多5個月先識坐(坐到over 5mins).4個月半月時只坐到10幾秒. 

洋房

佢差DD夠5個月時已識轉,家陣成日都要爬響到玩,有時重要爬響到瞓著咗,有時都好驚個枕頭焗到佢透唔到氣

大宅

我囡囡四個月開始識轉身, 依家可以向左向右轉都得, 仲可以反轉再反轉架喇

民房

我雯雯五個月識轉身,但都現在都未識自己再反轉。現在都未識自己坐,要人扶住。
Joanna

複式洋房

my girl can sit for only 10+seconds only, maybe due to her heavy head.....
besides, she also always lean forward....it's hard to correct her position, as she always use her 2 legs to move...then lying on the floor....

首頁

尾頁

跳至