夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 做家庭主婦快瘋掉

我想賠錢唔做呢份工得唔得?
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

洋房

agree with you :-( :-( :-(
jacquesau 寫道:

比著我:當我習慣老公可以唔係身邊時,我諗我會想離婚囉!因為有同無都一樣囉!

男爵府

mclam 寫道:

我都係咁諗~ :-(

男爵府

ivy_lau 寫道:
[quote]
mclam 寫道:

我都係咁諗~ :-( [/quote]

我都係咁話,我覺得我早就瘋了,不是快要瘋. :-( :-(

大宅

我好想做家庭主婦。可惜經濟不許可 :-(

大宅

OneTwoThree 寫道:
在我而言做家庭主婦不是瘋掉的主因, 而是辛辛苦苦做完後得不到應同感才是主因, 我姑9剩係話佢細佬(我c6)做野辛苦, 我99仲勁呀, 話我係屋企有咩野做呀, 洗衫有洗衣機, 剩揍仔之嘛, 佢都係女人, 佢都做人呀媽, 唔明點解佢咁都會講得出口, 好似講到我係屋企印印腳佢個仔就要辛苦出去工作養家咁, 心唸, 無我你個仔可以無後顧之憂出去做野, 返嚟有住家飯食, 有個健康囝囝唔洗佢擔心咩?? ?-( 生人唔生腦, 咁大個人諗野剩係諗一邊 ?-( ?-( , 好彩老公知我辛苦, 返嚟仲會幫手做家務, 咁就真係乜都抵番哂啦

就算我有做野,99都係覺得我老公辛苦D
我人工高過佢,都係覺得我老公養晒成頭家

大宅

明珠930

我都做咗呢份工6年啦,好似7-11咁年中無休,又唔可以唔做,
當初入職就講明係終身,為有硬上,可能你老公唔係你身邊,所以會難受d,加油加油,等你仔仔大個咗你就自由好多架

子爵府

Ivy 你真係好偉大,服待老公都不特止,你就連62果d vv都要服待埋,我阿囝痾歪少少都比我鬧呀,若果比着我真係忟死啦!

所有偉大嘅主婦,加油呀!

ivy_lau 寫道:
你地係塵都好過我吖,我老爺同99日日都過嚟我屋企,阿老爺痾尿奉止都痾到周地濕晒,我勁怕污糟,仲要幫佢埋尿,話佢又驚傷佢自尊心同埋會嬲左我,唉....唯有佢去一次廁所,我就偷偷抹一次

首頁

尾頁

跳至