意見反饋
義工

育兒好物 今日: 8|主題: 92773

跳至
想開大d個奶咀孔有方法嗎?唔該幫幫忙呀!

大宅

國民生產總值:1633

想開大d個奶咀孔有方法嗎?唔該幫幫忙呀!

想開大d個奶咀孔,除左用開孔器,有咩其他方法呀? 例如用針/較剪剪開可以嗎??

唔該晒各位!

大宅

國民生產總值:1929

Re: 想開大d個奶咀孔有方法嗎?唔該幫幫忙呀!

用針向隔離"督"多個窿! ok gar!

大宅

國民生產總值:1633

lokheima,

唔該晒! 咁應該向外定向內"督"呀??

lokheima 寫道:
用針向隔離"督"多個窿! ok gar!

別墅

國民生產總值:754

piegon有個打孔器,好正,~$30!

大宅

國民生產總值:1258

just a kind reminder: piegon 打孔器 cannot be use for NUK 奶咀
fanfanlau 寫道:

別墅

mmmmm 寫道:
just a kind reminder: piegon 打孔器 cannot be use for NUK 奶咀[quote]

[/quote]

no 啦!我咪就係用佢嚟開nuk奶咀囖!响個頂開都ok喎!

複式洋房

國民生產總值:240

我開nuk奶咀( yellow ) 唔得

大宅

國民生產總值:1258

then there will be 2 hole
The flow rate will be double!!
That's not good woh...... easy choking gar.,,,,,

別墅

國民生產總值:592

牙籤篤住蒸

別墅

mmmmm 寫道:
then there will be 2 hole
The flow rate will be double!!
That's not good woh...... easy choking gar.,,,,,

咁就梗係慢得滯先吉啦
而家幾好!

別墅

小虎哥 寫道:
我開nuk奶咀( yellow ) 唔得

用粉紅果個

男爵府

國民生產總值:6172

http://cheukhin0507.spaces.live.com/PersonalSpace.aspx?_c02_owner=1

大宅

國民生產總值:1613

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我用Nuk奶咀, 試過用pigeon開孔器唔係好得,後來朋友教用細較剪係奶咀孔開十字,又ok.
bb Kelvin 係12月12日出世!!!

Kelvin Lai's Blog!!! Welcome!!!

別墅

crystal121 寫道:
我用Nuk奶咀, 試過用pigeon開孔器唔係好得,後來朋友教用細較剪係奶咀孔開十字,又ok.

冇理由ga
我都係用嚟開nuk

男爵府

[quote]
crystal121 寫道:

冇理由ga
我都係用
http://cheukhin0507.spaces.live.com/PersonalSpace.aspx?_c02_owner=1

男爵府

以前D人就會用針,用火燒紅佢,
吉落去,不過控制唔到個孔有幾大。
同燒到個奶咀有D膠未同黑左。

複式洋房

國民生產總值:240

點解要用火燒紅佢 吉完 steam

大宅

國民生產總值:1962

我用緊Avent嘅奶咀(over 6 mth 果隻), 請問可唔可以用pigon個奶咀針架???

男爵府

小虎哥,

點解要用火燒紅佢,因為就咁吉,個孔有同冇係冇分別,
因為係膠,佢會縮返細個孔,
用火燒,其實係有D燒容個奶咀孔咁解。

kam210,

其實用緊邊個牌子的奶咀,都可以用pigon個奶咀針,
因為pigon個奶咀針原理是,是把一個圓形的形狀CUT去,
所以可以有個孔,而且仲有幾個SIZE孔撰擇添。

用細較剪係奶咀孔開十字都得,不過唔見意小BB用,
因為控制唔到留量,通常都會流得多。

希望我解釋得大家明白啦。

大宅

國民生產總值:1436

where to buy it?

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.