意見反饋
義工
[2007年] 3個月bb成日食手指,點算?

大宅

國民生產總值:1869

3個月bb成日食手指,點算?

已經比咗安撫奶咀佢食,但好多時看唔到佢又放只手入口,有咩辦法呢?

男爵府

國民生產總值:5653

醒目開學勳章

Re: 3個月bb成日食手指,點算?

我個b都成日放隻拳頭入口啜,重要啜得好多大聲!
我而家見到佢放隻拳頭入口,我會惡少少say no重會攞開唔比佢食,比佢知唔可以咁做,有時我會用沙巾蓋住佢隻手仔,不過佢都會照食,但係食食吓佢就自己放低唔食。而夜晚我會同佢戴手套,有時我都會聽到佢啜架!不過啜手套好過啜手仔呀!

有朋友同我講千奇唔好比佢食慣手仔,會好難介,用沙巾或者毛巾比佢食,遲d佢會唔食架啦!

而我最驚佢食咗d細菌入肚,所以我盡量都唔比佢食手仔,同埋同佢去兒科醫生度口服輪狀病毒,以防病從口入!

男爵府

國民生產總值:6736

畀面勳章 環保接龍勳章

最慘係我個b食到反胃,飲完奶唔睇住佢就出事......

複式洋房

國民生產總值:351

但係唔比佢食,佢就喊到唔收. :-( 無法

男爵府

國民生產總值:6270

醒目開學勳章

我個女都係成日放隻拳頭或手指公入口啜,重要啜得好大聲,我會攞開唔比佢食,但佢就勁喊投訴,有時換個安撫奶咀俾佢都吐返出嚟,係都要食手,激c我﹗

大宅

國民生產總值:2685

我阿女都系成日食手仔呀,如果佢自己一個人系度玩,玩到無聊果陣就會食,或者朝頭早訓醒之後就會食,我呢幾日朝頭早都系比佢食手仔D聲吵醒架.

該用戶已被刪除

複式洋房

國民生產總值:211

我亞囡都係食拳頭仔ga,如果你唔想佢食...見到佢食就要同佢做其他野,轉移佢視線,如果佢唔喊就幫佢戴對薄手套
Hello! I am a happy girl!

大宅

國民生產總值:3333

你地放心啦~~~~呢d成長必經過架.
佢地依家係探索期,要俾佢地試下周圍既野.
later 仲會拎到d咩野都會放入口添.
最重要既係∼要保持清潔,勤d洗手就唔怕架喇.
家姐~妹妹

大宅

國民生產總值:1869

其實都是最驚佢病從口入,成日發燒就死伙啦,昨日去maning看過手指水,佢无寫適合的age,我打去查詢,staff复我要1years old才可用,搞到我好失望. :-(

複式洋房

國民生產總值:285

我個b女都係咁呀,成日食手仔..但是見她食手仔的時候好似好有安全感咁, 就比佢食啦, 遲d 大個d的時候才戒

男爵府

國民生產總值:6270

醒目開學勳章

我好驚個女食手指成為習慣,因為我有陰影~我個妹食手指食到10歲先戒得到。

大宅

國民生產總值:3331

我個仔有時成隻拳頭, 有時放d手指入口啜, 又係啜得好大聲, 我都試過拎開唔比佢食, 但轉頭又食過, 我都試過比奶咀佢食但會吐返出嚟, 又係都要食手.....

BABY520 寫道:
我個女都係成日放隻拳頭或手指公入口啜,重要啜得好大聲,我會攞開唔比佢食,但佢就勁喊投訴,有時換個安撫奶咀俾佢都吐返出嚟,係都要食手,激c我﹗
我有二個小寶貝, 歡迎入黎探下我對豬仔豬女~~ : http://hk.myblog.yahoo.com/alicechan914/

複式洋房

國民生產總值:153

我亞b女都係咁食手呀,比奶咀佢又係唔肯食仲成日吐返個奶咀出來,真係比佢激c,我無野驚呀淨係激佢會食到爛手咁就死啦! :-( :-(

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.