意見反饋
義工
[2004年或之前] 請問 04/09 bb 介左奶樽未

子爵府

國民生產總值:13367

請問 04/09 bb 介左奶樽未

請問邊隻杯有飲管 , oz , 杯蓋代替奶樽

複式洋房

國民生產總值:428

Re: 請問 04/09 bb 介左奶樽未

介未,飲其他野可用杯,但一飲奶一定要用奶樽先肯飲,我諗佢要咬奶咀果種口感, 有好多學習杯都有飲管,不過我試過用黎飲奶唔work囉
[/url]

子爵府

我亞囡用普通杯都很飲, 但每次沖奶就要用奶樽量安數再倒返入杯就好煩.

chunchan 寫道:
介未,飲其他野可用杯,但一飲奶一定要用奶樽先肯飲,我諗佢要咬奶咀果種口感, 有好多學習杯都有飲管,不過我試過用黎飲奶唔work囉

大宅

國民生產總值:3010

我係d家庭用品店買左隻有兩個手柄有分量的飲管杯比安悅,試了一個星期用此杯飲夜奶,佢肯飲不過慢過蝸牛!不過都要繼續試。用普通杯佢唔得,其他飲品都得,我估係佢嗅到d奶未唔係幾香! 朝早就唔比佢試用杯住,因怕返學會遲到!

男爵府

國民生產總值:8476

戒左樽後好似戒埋奶咁, 飲少左好多, 但都差不多3歲, 飲少D奶都冇所謂, 奶都唔係主要食糧 我地而家都係用普通杯開奶比佢飲, 用個樽量過水既份量, 知道係杯既大概邊個高度再加粉沖, 唔需要一定要有oz刻度既杯既

子爵府

heigoogoo

唔該晒 :mrgreen:

heigoogoo 寫道:
我係d家庭用品店買左隻有兩個手柄有分量的飲管杯比安悅,試了一個星期用此杯飲夜奶,佢肯飲不過慢過蝸牛!不過都要繼續試。用普通杯佢唔得,其他飲品都得,我估係佢嗅到d奶未唔係幾香! 朝早就唔比佢試用杯住,因怕返學會遲到!

子爵府

我亞囡 arm arm 相返, 朝早同夜晚訓覺一定要飲奶 我試過用普通杯開奶比佢要幫佢拎住因驚佢倒瀉 (無蓋)

niklaus903 寫道:
戒左樽後好似戒埋奶咁, 飲少左好多, 但都差不多3歲, 飲少D奶都冇所謂, 奶都唔係主要食糧 我地而家都係用普通杯開奶比佢飲, 用個樽量過水既份量, 知道係杯既大概邊個高度再加粉沖, 唔需要一定要有oz刻度既杯既

別墅

國民生產總值:789

my daughter started using piyo piyo training cup to drink milk half year before, but she drinks very very slow......

複式洋房

國民生產總值:203

HI!我想問用咩方法介奶樽好丫...因為我個仔仔要飲住奶訓,佢8月返幼稚園都唔知點算好,有冇人可以教我。thx

禁止訪問

國民生產總值:5607

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.