跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:Quote:Hildatong 發表於 13-11-25 17:16 到

原帖由 叉燒媽 於 13-11-25 發表
Sorry sorry...原來我miss 左你個post添
舊年8月尾先知呀

男爵府

回覆:叉燒媽 的帖子

爸爸係畢業生有分加?

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kittykityi 發表於 14-6-18 15:30
爸爸係畢業生有分加?
SORRY MISS左你個問題呀!
父母係畢業生的話,
自行收生階段會多5分的,
我地就係因為多呢5分,
好好第一輪入左,
而唔使參加統一派位

執仔之手 與仔偕老

大宅

幾經辛苦...........我終於可以來報喜啦

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:幾經辛苦...........我終於可以來報喜啦

原帖由 bforbilly 於 14-07-02 發表
幾經辛苦...........我終於可以來報喜啦
恭喜哂呀,係咪要明天註冊呀?
另我見你話讀明雅,係下午班嗎?

執仔之手 與仔偕老

大宅

我是UKB的下午……家人心急地已完成註册!放心晒!

大宅

想問28号家長会有咩特别事項我miss左?几時買校服&書?

王國長老

bforbilly 發表於 14-7-2 19:11
想問28号家長会有咩特别事項我miss左?几時買校服&書?
你有無去到開放日?其實校長介紹0既內容大致都喺開放日講左喇,
都可以睇返孫小網頁介紹學校同每一科特色

另外約略都有提到開校要準備乜0野,
我呢度借其他媽媽0既相片同你分享.....
執仔之手 與仔偕老

王國長老

回覆:2014-15 孫小小一報到!!

執仔之手 與仔偕老

王國長老

回覆 bforbilly 的帖子

7月12號要返學校買書同度身做校服, 應該你今日註冊會收到張藍色備忘架,
你CHECK CHECK?

6月28日迎新時我地小朋友都見左老師分左班了,
或者你要留意下你地的分班安排呢
執仔之手 與仔偕老

大宅

A4儲物籃?有咩用?

王國長老

引用:A4儲物籃?有咩用?

原帖由 bforbilly 於 14-07-02 發表
A4儲物籃?有咩用?
要裝d 留校嘅個人物品,例如視藝用品,雨衣咁,但籃唔可以太高身,唔係會放唔入櫃架

Hildatong  日本城a4個種籃就fit  發表於 14-7-3 08:27
執仔之手 與仔偕老

大宅

Thanks for share~日後在學校有咩問題或分享、希望大家都上來交流下啦!

男爵府

回覆:bforbilly 的帖子

恭喜你啊,亦歡迎你加入孫小大家庭

大宅

Hildatong 日本城a4個種籃就fit 發表於 13 分鐘前

Thanks!

大宅

我唔識係點評下面再回覆...........

Hildatong    發表於 14-7-3 16:38

大宅

就來畢業禮啦~眼淺的我又準備感性一番

王國長老

bforbilly 發表於 14-7-3 18:48
就來畢業禮啦~眼淺的我又準備感性一番
儘情喊啦...我都會準備定紙巾喊飽佢....
我前幾年有幸參加哥哥姐姐d畢業禮,
都引唔住
今次到自己小朋友....一定更加感動呀
執仔之手 與仔偕老

大宅

me too....上年呀仔扮甲蟲呀……現場氣氛好好……已幻想今年情況不禁流淚……今年好特别……果日係细佬生日要好好慶祝

複式洋房

報到,多多指教。會開whatapps群組嗎?

bforbilly  分左邊班呢?  發表於 14-8-26 11:51

首頁

尾頁

跳至