跳至

首頁

尾頁

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:請問各位孫小家長,小朋友適應到普通話教學

原帖由 josiemama 於 14-09-17 發表
請問各位孫小家長,小朋友適應到普通話教學嗎?需要k3補普通話嗎?另外,請問功課多嗎?小一需要補習未?
...
我仔都完全無喺出面學過普通話,我初時都好擔心,但見佢返左半個月d普通話已進步不少,而家真係安心好多喇

另暫時都唔算多功課,可以在功課堂完全大部份

執仔之手 與仔偕老

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:唔好意思呀,我囡K3,孫小係我心儀學校,但

原帖由 mangodo 於 14-09-17 發表
唔好意思呀,我囡K3,孫小係我心儀學校,但聽聞英文一般,想問下孫小英文程度ok嗎?真係其他人咁講麻麻地嗎 ...
英文程度我又唔特別擔心,除左書本我地仲有網上教材,cover好多英文範疇

執仔之手 與仔偕老

男爵府

叉燒媽 發表於 14-9-17 22:36
英文程度我又唔特別擔心,除左書本我地仲有網上教材,cover好多英文範疇

...
多謝你既回覆呀叉燒媽,我囡都係明雅架,希望可以順利入到孫小啦!☺

王國長老

引用:Quote:叉燒媽+發表於+14-9-17+22:36+英文程

原帖由 mangodo 於 14-09-17 發表
多謝你既回覆呀叉燒媽,我囡都係明雅架,希望可以順利入到孫小啦!☺
Good luck呀,希望好快見到你報喜

執仔之手 與仔偕老

大宅

好媽媽勳章 陪月勳章

回覆:2014-15 孫小小一報到!!

我想問下孫小是否有preferences 畀明雅?我小朋友在火炭讀,叩門係咪會輸蝕d呢?

複式洋房

引用:Quote:原帖由+catmywong+於+14-09-17+發表

原帖由 叉燒媽 於 14-09-17 發表
其實唔使focus喺單非媽媽呀,本地媽媽都好多
👍👍

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

今年選孫小,20分機會大唔大入??

大宅

kenix0615 發表於 14-9-19 16:10
想問吓,1A班有開whatapps群組嗎?如有,請pm。
請問收到我PM嗎?

kenix0615  收到了,thx  發表於 14-9-21 13:08
我有一對小寶貝

複式洋房

回覆:2014-15 孫小小一報到!!

請問有冇家長知道8/10中文背默(1)、聲調,即係默咩呢?求教!

王國長老

bananayeung 發表於 14-9-27 00:52
請問有冇家長知道8/10中文背默(1)、聲調,即係默咩呢?求教!
你仔仔咩班架??? 唔知會唔會有D唔同?
執仔之手 與仔偕老

王國長老

angel0319 發表於 14-9-20 23:01
今年選孫小,20分機會大唔大入??
每年舊生子女/弟妹報讀的情況都唔同,好難答你大唔大機會呢...

不過我地13-14呢年係有20分收唔哂的
執仔之手 與仔偕老

王國長老

牛仔小怡 發表於 14-9-18 13:32
我想問下孫小是否有preferences 畀明雅?我小朋友在火炭讀,叩門係咪會輸蝕d呢?

...

明雅生多揀孫小係真0既,
但有preferences就真係唔覺WOR,
叩門位落在不同幼稚園的叩門生呢

執仔之手 與仔偕老

複式洋房

回覆:叉燒媽 的帖子

我仔仔D班架,應該範圍一樣,但我仔答唔到我默咩

大宅

回覆 bananayeung 的帖子

我仔說即中文第一課同.............聲調的符號

複式洋房

引用:回覆 bananayeung 的帖子我仔說即中文第一

原帖由 bforbilly 於 14-09-27 發表
回覆 bananayeung 的帖子

我仔說即中文第一課同.............聲調的符號
謝謝

複式洋房

回覆 牛仔小怡 的帖子

複式洋房

牛仔小怡 發表於 14-9-18 13:32

...

唔一定架, 都要睇小朋友

首頁

尾頁

跳至