意見反饋
義工

自由講場 今日: 3282|主題: 1005732

跳至
你頭痛會唔會食止痛藥?

大宅

國民生產總值:1726

你頭痛會唔會食止痛藥?

呢兩朝都頭痛, 尋日朝食咗一粒特效必理痛, 好似冇乜作用,
今朝又頭痛, 見尋日食一粒冇料到, 今朝食咗兩粒,
點知成朝wing wing哋, 眼光光咁,
係咪因為藥力過強?
食一粒又冇料到, 食兩粒又藥力過強, 咁點攪?

大宅

國民生產總值:2218

醒目開學勳章

Re: 你頭痛會唔會食止痛藥?

我頭痛唔會食藥 ^^ !!! 會打下機, 搵d 書睇下咁, 打打下睇睇下就會訓ar la!!!

咁你不如試下食粒半la...!!!

男爵府

國民生產總值:8768

我頭痛一定會食, 因為唔食只會越黎越痛, 重麻煩!
必理痛係有咖啡因既, 所以你眼光光唔出奇!

伯爵府

國民生產總值:18633

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

藥唔好亂食, 唔好自己加份量, 好危險!!

要睇你因乜事頭痛, 唔夠瞓? 作病? .........食咗藥都唔得既就睇醫生啦!

我頭痛會飲coffee, 好快見效! 我朋友就飲可樂, 佢話得ga wor

男爵府

國民生產總值:5186

開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唔係痛到cc下我都唔會食﹗

大宅

國民生產總值:2086

畀面勳章 環保接龍勳章

choleliu 寫道:

me too

子爵府

國民生產總值:12004

好媽媽勳章

我每次頭痛痛到眼窩都痛埋一份,但堅持唔食止痛葯,后尾有人教飲寶礦力補充電解質,真係飲左唔痛,但可能要兩罐
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

瑪瑙宮

國民生產總值:134182

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

me 2 我而家都痛到cc下,but我都冇食藥

水晶宮

國民生產總值:64909

叻叻勳章 畀面勳章

me too~ N年前我曾經痛到要入院照腦...都check唔到d乜野...後來痛少左...不過近呢半年又係成日都頭痛...個人成日都好似暈暈地咁... :-( :-( :-(

子爵府

國民生產總值:14680

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我唔食. 食慣咗藥力會無效.

真係好鬼痛又無得瞓下, 先至食一粒.

男爵府

coffee, 可樂都同必理痛一樣, 有咖啡因!
必理痛你一日最好唔好超過4粒(盒寫8粒), 基本上唔過量就無問題!
打機睇書只會令我痛上加痛, 唔食藥就訓我重會想嘔添!
其實你係唔係成日頭痛定只係今次呀?

男爵府

我細個時都試過照腦同全身檢查, 又係check唔到, 話係壓力wor! 會唔會係偏頭痛, 因為係會一邊頭痛得好勁, 食藥訓覺都無用, 重可以持續48小時架!
貝貝 寫道:
me too~ N年前我曾經痛到要入院照腦...都check唔到d乜野...後來痛少左...不過近呢半年又係成日都頭痛...個人成日都好似暈暈地咁... :-( :-( :-(

侯爵府

國民生產總值:23091

我早兩日睇碟睇到兩點, 第2朝七點起身返工, 個頭痛到爆, 拍左一粒panadol, 唔係好work, 但無再食. 早d

伯爵府

國民生產總值:15581

唔會~
食個藥都冇用~

伯爵府

國民生產總值:18454

真係痛到訓唔到就會食

禁止訪問

國民生產總值:19394

水晶宮

國民生產總值:64909

叻叻勳章 畀面勳章

珍珠宮

國民生產總值:30256

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

頭痛同m痛我都忍唔到, 通常都會食一粒必理痛, 約半個鐘後就會唔痛law
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

瑪瑙宮

國民生產總值:134182

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

火石

係呀!上次用薑片搽完,又紅又損 我而家都用緊薑片搽太陽穴
我呢D頭痛係經常性,由其係M前,仲緊加頭痛tim :cry:
要用幾多薑煲水架,教下我,唔該
火石 寫道:
appleyuen

乜你唔係已經好D咩,
我記得你2用薑片搽喎,仲整到紅晒添...
有冇煲薑水洗下頭呀??
有冇用下川芎白芷等等去煲野飲呀??

大宅

國民生產總值:3414

我都係經常頭痛既人,每次頭痛我都會食2粒特效必理痛先止到痛,試過痛到嘔,去睇過E生照過都係話無事,E生話可能係精神緊張引起,曾經都有人教過用寶礦力半罐加半杯水(即一比一份量)飲完後唔痛,但我試過唔WORK囉,我都好想搵到一個可以唔駛食藥而止到頭痛既方法

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.