意見反饋
義工

育兒好物 今日: 1|主題: 92771

木床or網床?

大宅

國民生產總值:2617

木床or網床?

我朋友話bb識轉身時個頭仔會撞埋d邊度, 所以bb好早就要轉床, 建議我不如買網床比佢訓(唔知撞親頭仔嘛), 但d網床上層實在太淺, 加個床"肉"之後我怕bb跌落地

請問大家會點做呢?同埋有經驗既媽媽可唔可以話我知買佐木床仔可以用到幾大呢?

thanks

大宅

國民生產總值:1098

Re: 木床or網床?

當然係買木床啦~~~網床係for d BB已經學識坐 & 企起身既大BB呀

littlefafa 寫道:
我朋友話bb識轉身時個頭仔會撞埋d邊度, 所以bb好早就要轉床, 建議我不如買網床比佢訓(唔知撞親頭仔嘛), 但d網床上層實在太淺, 加個床"肉"之後我怕bb跌落地

請問大家會點做呢?同埋有經驗既媽媽可唔可以話我知買佐木床仔可以用到幾大呢?

thanks

大宅

國民生產總值:3974

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我係俾網床bb訓..我開頭重諗住幾好..點知發現網床中間窩左落去..我老公話揾0的野托住個低(唯有)我覺得對bb腰骨好似唔係幾好~

琥珀宮

國民生產總值:171231

親子達人勳章 畀面勳章

我bb本身係訓木床架, 但係因為張床細同埋易撞親, 所以我而家轉左比佢訓網床, 一黎網床又闊bb係入面訓到360度都得, 又唔怕佢撞親, 不過我就係張網床度加左張"床肉"比佢, 等佢好似訓木床咁舒服

大宅

國民生產總值:3974

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都加左張"床肉"..都係中間窩落去~ ?-(

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.