嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

點整

我想比橙阿囡食, 想問橙可唔可以整熱, 點整

複式洋房

Re: 點整

有一種手動的搾汁機(碗大小),但我覺得好麻煩飲不完又浪費,我平時給BB飲的都是享氏樽裝的果汁,室溫飲都無問題,如果想再熱點我都是用暖奶器裡溫,如果你沒有暖奶器,就把裝果汁的奶瓶,放在一個裝上開水的碗裡做幾分鐘,應該就會熱了,樽裝的果汁也可以放在微波爐裡加熱。
:wave: :wave: :wave:

大宅

點解你搾汁而唔比橙肉, 我想比橙肉阿囡食, 驚阿囡食左會咳, 整熱會好d, 不過唔知點整

複式洋房

因為我BB才五個月多,還不能食粗D的食物。如果BB大D就會比佢食。用溫奶器應該可以,我用的是NUK的,糊仔都可以溫到。

:wave: :wave: :wave:

大宅

你既意思係用熱水座熱都得, 你有冇聽人講過橙可以燉

男爵府

seeci,

係1/5位置到打橫切開個橙, 放少少薑絲入去, 放入碗隔水蒸20min.

別墅

seeci 寫道:
你既意思係用熱水座熱都得, 你有冇聽人講過橙可以燉

----------------------------------------------------
Yes !! I used to eat that when I was small but it smells like garbage and the whole house will smells bad too.

大宅

其實唔洗燉架, 您"MIT" 左D橙肉出來, 放於小碗內係D滾水度"坐" 熱D橙就得架啦, 個橙仲無咁酸添, 我都係咁比我個女食咋....

鮮榨橙汁... 通常我都加D熱水落D橙汁度, 都一樣好味....

首頁

尾頁

跳至