嬰兒醫護

跳至

首頁
45678...45

尾頁

大宅

Re: BB三歲的媽媽入來傾下[part 13] old title (5個月....from shirleylee)

chrisitne 寫道:
loumaomao:

如果工人姐姐好番, 佢話要返去印呢。
而佢合約8月到期, 所以我都要請過新工人。

CHRISTINE,

你工人比場大病嚇怕, 所以想走.....
今次工人醫療費保險夠付嗎 ? 否則你要付差價, 幾傷

男爵府

Re: BB三歲的媽媽入來傾下[part 13] old title (5個月....from shirleylee)

5月份飯局又黎喇~

5月2日
~~~~~
女人
tp
Milka
longbma
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

別墅

LongBMa, 女人, SY, kyy, christine,

嘩~~ 出了差一個下午, 你地咁post ge

sy, 我都想轉羊奶, yan yan 飲緊邊隻?

女人, eden學校在今個月可以自由穿夏季/冬季校服, 我都係睇天氣choose個日穿夏季定冬季, 不過我都唔敢幫佢換一半唔換一半, 怕俾老師罵

kyy, 戒奶之後, 我都唔知俾佢食咩, 如果佢肯食羊奶咁就由得佢繼續食

longbma, christine,
我幫eden報了游水班, 文理泳會包學會自由式, (記得要佢地報自由式先, 因為學識蛙式先就唔會學識自由式!!!) 我都要同佢一齊落水
我見其他bk mami 話有summer school, 不過大家都係yim貴, or yim太遠
至於summer course, 我都未決定...可能俾佢學ballet/drawing/music 不過eden以前上playgroup的"學校"都有music course for 2-4 yo, 但7-9月的未出籠,可以先看看:

http://www.creativepowerhk.com/

別墅

sweet, LongBMa,

美贊臣有冇棕櫚油嫁?日本奶粉冇棕櫚油, 只有椰油, 所以先幫eden轉日本奶粉

[quote]
LongBMa 寫道:
女人,

男爵府

sweet2004:

本來會同姐姐續約,但今次大病姐姐思鄉, 所以我由佢返屋企。 佢住政府醫院每日100, 醫療費保險有得cliam.

別墅

Dianachau
忻忻飲卡洛塔妮羊奶粉, 不過價錢真係比其他貴好多, 如果你要試, 永x 5/24-27 減價, 會便宜好多, 所以每次我都上定半年貨
[quote]
dianachau 寫道:

男爵府

dianachau:

其實summer course 想近近地, 所以未決定。
可能我會報ymca 游水班,

男爵府

dianachau,
我唔知有冇棕櫚油喎,有乜分別,eden唔食得棕櫚油架?

男爵府

all,

樂聚西九長廊 共享繽紛嘉年華
康樂及文化事務署將於4月15日、29日、5月13日及27日這4個星期天下午,在西九龍海濱長廊舉辦名為「樂聚西九長廊 動感繽紛嘉年華」的免費活動,為一家大小提供既歡樂又難忘的好節目。
嘉年華的節目內容豐富多姿,包括彈彈跳、攤位遊戲、花式單車表演、綜藝表演、小丑派氣球等,而5月13日更會舉行珍藏名車展覽。
嘉年華將於下午1時至5時舉行,康文署於這4個星期天安排免費穿梭巴士來回九龍公園(柯士甸道正門)和西九龍海濱長廊。
由九龍公園開出的穿梭巴士將由下午12時30分至下午4時,每隔15分鐘開出1班。
而由西九龍海濱長廊開出的穿梭巴士則由下午12時45分至下午5時30分,每隔15分鐘開出一班。

查詢請致電2302 1762。

詳情請睇:
http://www.lcsd.gov.hk/b5/ppr_release_det.php?pd=20070414&ps=01

別墅

棕櫚油好多時會俾人加工之後作food additives, 但加工之後會變成反式脂肪, 對人體有害

有冇留意"熊仔奶粉"近來不停promote無棕櫚油?

LongBMa 寫道:
dianachau,

別墅

我都想報ymca英文班, 不過長期無位

ymca要唔要membership, 貴唔貴?

chrisitne 寫道:
dianachau:

其實summer course 想近近地, 所以未決定。
可能我會報ymca 游水班,

別墅

卡洛塔妮護協有得賣呀, 不過無留意幾錢, 下星期去看看

另, 我未決定5月出唔出來, 如果出來, 帶埋張wythe被被俾忻忻, 好唔好?

SY810 寫道:
Dianachau
忻忻飲卡洛塔妮羊奶粉, 不過價錢真係比其他貴好多, 如果你要試, 永x 5/24-27 減價, 會便宜好多, 所以每次我都上定半年貨
[quote]

別墅

多謝報料

男爵府

我都有睇講"反式脂肪"果集既節目, 但點先check到果隻奶粉有無棕櫚油? 會唔會寫響罐面?
棕櫚油好多時會俾人加工之後作food additives, 但加工之後會變成反式脂肪, 對人體有害

有冇留意"熊仔奶粉"近來不停promote無棕櫚油?

[quote]
LongBMa 寫道:
dianachau,
[/quote]
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

男爵府

Dear all,
大家下星期三出唔出黎飯局呀? 我地今次打算食韓國燒烤+火鍋

男爵府

dianachau:

chinese ymca membership 晤貴,
但 YMCA membership 1年 $2xxx.

男爵府

女人
我都好想出來dinner,but 要遲d先confirm...
另外我要還債比你

all
我上星期一日比左3款唔同既奶粉bernice 飲,因為我地去左overnight... 佢每次都問係咩來嫁,係咩奶粉...
佢由細到大都係飲abbott,唔多中意所有新野...
but果隻x倍4號chocolate 味佢就最唔想飲,佢話苦喎...
而我果邊d 藥房成日都冇3號仔... 再買唔到我就買4號,vanila 味比佢飲...
盧貓貓

男爵府

小心女人 ,
韓國燒烤+火鍋,咁勁.上次食唔到補返呀
你整

男爵府

LongBMa,
Ryan仔唔係帶左牛角巾, 而係我同佢除衫準備沖涼, 不過件衫未除晒, "cool"左響佢頭頂之嘛 [quote]
LongBMa 寫道:
小心女人 ,
韓國燒烤+火鍋,咁勁.上次食唔到補返呀
你整

男爵府

lmm,
你盡量抽時間出黎同我地食飯啦, 好耐無同你食飯, 上次生日會又無乜同你傾過計! 我唔係你債主呀, 上次係Katie出$$買, 佢先係你債主
loumaomao 寫道:
女人
我都好想出來dinner,but 要遲d先confirm...
另外我要還債比你

all
我上星期一日比左3款唔同既奶粉bernice 飲,因為我地去左overnight... 佢每次都問係咩來嫁,係咩奶粉...
佢由細到大都係飲abbott,唔多中意所有新野...
but果隻x倍4號chocolate 味佢就最唔想飲,佢話苦喎...
而我果邊d 藥房成日都冇3號仔... 再買唔到我就買4號,vanila 味比佢飲...

首頁
45678...45

尾頁

跳至