論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

有左ref. no. 係咪可以打電話追入境處喇?

但近日一早打去外籍家庭傭工,成日話個mail box滿晒,
想問我仲有咩辦法去追個visa幾時出呀!
因我下星期入伙,需要maid去清潔&照顧小朋友&bb。
[url=http://lilypie.com][/url

大宅

Re: 有左ref. no. 係咪可以打電話追入境處喇?

係呀,好似話個voice mail box成日都滿架. 你可以fax封信去架. 係下面呢個, 不過呢個資料唔知係咪最update,因為係我之前響呢度見其他mami post 架.

Entry Visa Section FDH,
Immigration Department,
Immigration Tower,
7 Gloucester Road,
Wanchai, Hong Kong.
Fax : 2157 9181
Tel : 2829 3228

大宅

stliu

THANKS!
我見入境處有個e-mail,唔知可唔可以呢?

別墅

其實...你一聽到係mail box就可以cut線...
再打過...直到"do do"聲有人聽為止...
一般地...打十零次都可能通ga 啦.

大宅

想快得一個方法,就係寫封動之以情,說之以理嘅信去啦,FAX入去就得,我上次一個星期之內就出到VISA啦,對於入境處嘅幫忙,我真係超感動。

其實佢哋日日都係到批VISA,你冇要求,咁就要排隊,若果你有合理嘅急需MAID嘅要求同理由,佢哋實幫你快。

不妨一試。

別墅

都睇你個flie落左係邊個個手度...有d好nice會體恤你...有d真係唔鬼理你ga....連批visa都講運仔

YEAH-YEAH 寫道:
想快得一個方法,就係寫封動之以情,說之以理嘅信去啦,FAX入去就得,我上次一個星期之內就出到VISA啦,對於入境處嘅幫忙,我真係超感動。

其實佢哋日日都係到批VISA,你冇要求,咁就要排隊,若果你有合理嘅急需MAID嘅要求同理由,佢哋實幫你快。

不妨一試。

大宅

妳試

民房

mail box 在8:45am.開,9:00am前就full,如果留到mail box,入境處會很快覆 

大宅

信~agent幫我寫左一封,但我唔多覺得感動。
我明天都會試下自已作封信,fax + e-mail
今天我成九點半先至番到公司打電話,希望明天8:45am可以打到la!

anyway,多謝各mami的回答!

首頁

尾頁

跳至