意見反饋
義工
[2007年] 有事一問!

大宅

國民生產總值:1379

有事一問!

我個b 2月13日出咗世, 已經2個多月啦....
產假就快完, 我想返工前整一整個頭先(生完都冇理過個頭), 我係半人奶媽咪, 想一下大家究竟電髮同染髮對餵人奶有冇影響呀!

子爵府

國民生產總值:11823

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 有事一問!

我上網search 過餵人奶係唔可以電髮同染髮架, 驚d chemical 嘅野由頭皮入左身體喎. 所以我上星期都停左泵奶, 噚日拿拿聲走去電髮, 染髮就遲d 先, 費事一次過整我驚d 頭髮會好傷.

大宅

國民生產總值:1379

jeje 寫道:
我上網search 過餵人奶係唔可以電髮同染髮架, 驚d chemical 嘅野由頭皮入左身體喎. 所以我上星期都停左泵奶, 噚日拿拿聲走去電髮, 染髮就遲d 先, 費事一次過整我驚d 頭髮會好傷.

jeje,
咁即係你已經放棄餵人奶?? 唔會覺得好啃咩! 其實我原本想餵到冇奶為止ge! 如果有影響的話, 我會遲d先電髮同染髮!

子爵府

國民生產總值:11823

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

csycin 寫道:
jeje,
咁即係你已經放棄餵人奶?? 唔會覺得好啃咩! 其實我原本想餵到冇奶為止ge! 如果有影響的話, 我會遲d先電髮同染髮!

無辦法啦, 我根本無奶, 連生完之後個個都話會谷奶谷到好痛嘅feel 都未試過, 我每日加加埋埋只係泵到5oz 咋, 同埋我下星期都返工, 邊有時間隔幾個鐘就入廁所泵半個鐘先繼續做野吖, 所以咪停左唔餵囉.

大宅

國民生產總值:2184

我都係半人奶媽媽但在1個月前己經染髮,不過叫師傅唔好染到頭皮.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.