自由講場

跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

搭MTR唔好同一閘口出呀,會扣錢架.

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 搭MTR唔好同一閘口出呀,會扣錢架.

唔係好明 係咪唔出閘,回程時唔好同一閘口出呀

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

係呀!我知道呀!所以我去交收呢
黃大仙入鑽石山出...

:lol:

禁止訪問

別墅

係呀, 佢地防止d人係地鐵交收又只俾好少車費, 例如速遞公司等, 我記得之前有宣佈過, 用單程票要去補錢添.

大宅

唔係丫化,我昨日同個bk媽媽交收,我同一個站出入呀我無留意呀, :-( , :-(
[

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原來係咁,因我未試過 :mrgreen: thx
苯小孩 寫道:
[quote]
appleyuen 寫道:
唔係好明 係咪唔出閘,回程時唔好同一閘口出呀

即係你喺"荃灣"MTR入閘...之後又喺"荃灣"MTR"出閘~就會收$10~ [/quote]

大宅

如果30分鐘內在同一個閘口出閘.係扣3過幾.如果過左30分鐘內在同一個閘出閘.會扣10蚊..我兩樣都試過.之前我試過入左閘先知唔記得帶一些文件.立即出番閘番屋企
該用戶已被刪除

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

記得唔知邊個講過,
要過左20mins先唔會扣$10架~
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

地鐵開頭話2小時喎...唔通悄悄改左唔通知人
大家以後要小心, 唔好蝕呀

別墅

好似係15分鐘。

其實如果有個人入咗閘超過15分鐘之後喺同一個站出返嚟,好likely呢個人其實喺有搭過地鐵,仲要係兩程地鐵公司要收費好正常,有咩咁奇怪呢?搭咗人哋程車要畀錢好應該。嫌貴,去隔離站先出,咁就扣$3.8。不過咁樣做其實已經係呃咗地鐵公司錢。

首頁

尾頁

跳至