意見反饋
義工
[2006年] BB 好似長大成人咁, 你地會唔會用揹帶出街呀?

別墅

國民生產總值:902

精緻種植勳章

BB 好似長大成人咁, 你地會唔會用揹帶出街呀?

我屋企已有幾種揹帶, 但無一條可以令我條腰唔辛苦,
但帶車出去, 我自己一個又攪唔掂, 我想問吓你地係點樣一個人帶b出街架 :-(

禁止訪問

國民生產總值:3090

Re: BB 好似長大成人咁, 你地會唔會用揹帶出街呀?

大宅

國民生產總值:2703

me 3
bb 5月23號 出世la    http:///album.php?op=album&mid=184776&folderid=1653864&u=0]入黎睇下la

大宅

國民生產總值:2241

如果真係要我一個人帶bb出街,我一定會選擇大型商場,仲要睇下個地方坐地鐵會唔會一出就到。咁樣我就可以推車喇。如果一定要坐巴士先會去到 o個個地方,我會餵左bb先出街,但要o係食下一餐之前返回屋企,所以依家要我搭巴士出街我情願唔去街o羅。

洋房

國民生產總值:307

我地已經比澄澄有個壞習慣...佢唔肯坐車好耐啦,我只有one choice....就是去那兒,都會用揹帶揹佢,所以要行一陣坐一陣呀。 :-( :-(

大宅

國民生產總值:2395

好媽媽勳章

我多數推車,因worry揹會影響脚骨,其實自己有時候一個人帶出街都幾麻煩同很累!!!

男爵府

國民生產總值:7646

bb重左, 我都好少用揹帶揹佢 :-|

我上個月試過揹左佢2個鐘, o個晚瞓覺就慘囉, 條腰痛到好似就斷咁 :-( :-(

大宅

國民生產總值:1641

好媽媽勳章

喬喬三個月大后我都無揹啦,太重啦~! 次次都係推車出街 好彩佢都好肯坐車仔,唔係我就辛苦啦

別墅

國民生產總值:902

精緻種植勳章

有時我真係好想同亞b去遠d, 用揹帶方便d, 但又考慮好多...好多, 最終都係推著架車係屋企附近行一陣.
見到d揹帶介紹好似好好用, 見人地係街揹得好似好輕鬆,點知買返來一放亞b上去, 就知條帶唔多掂,我條腰必斷咁,然后又放係度唔用. 仲成日心大心細,究竟繼續搵過一條...還是放棄咯, 做亞媽真係難 :-(

大宅

國民生產總值:1610

阿仔四個月大左右已無用揹帶啦, 因為太重了, 現在24.5磅, 點揹呀.. :-( :-( ,我一個人同阿仔出街, 一定要坐mtr,盡量用電梯, 無電梯我會叫路人幫我手搬上去, mtr唔到

子爵府

國民生產總值:13492

我到依家都有用揹帶咖, 因為每日晚早, 晚都要湊梓然返婆涓到, 咁早起身, 佢一落揹帶, 就會易訓著, 不過都好累咖, 現在22磅到, 如果唔咩住, 抱住仲累...其他如果係去街我多數都會用車仔(再帶咩帶)....[quote]
kp_sin2001 寫道:
阿仔四個月大左右已無用揹帶啦, 因為太重了, 現在24.5磅, 點揹呀.. :-( :-( ,我一個人同阿仔出街, 一定要坐mtr,盡量用電梯, 無電梯我會叫路人幫我手搬上去, mtr唔到

大宅

國民生產總值:2064

出街, 揹帶同車仔少樣都唔得, 有時呀b扭眼瞓唔肯坐車仔, 就要揹住佢, 真係, 揹一陣, 腰都斷 :-( :-( :-(

別墅

國民生產總值:795

我一個人同澔霖出街都一定會揀去d方便o既地方, 例如要有電梯、少樓梯、近mtr同要推車仔, 如冇車仔佢又瞓著咗, 我就真係唔知點算 :-( :-( :-(
[size=small]Cammy

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.