跳至

首頁

尾頁

複式洋房

掃風問題

我個B好難掃風. 唔知的原因:
1. 用CHU CHU 奶樽 ... 無乜風?
2. 食日本奶粉難掃D ?

大家有無同我一樣用CHU CHU奶樽 有同我一樣的問題呢?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 掃風問題

songmei:

我唔係用chuchu樽, 但用chuchu咀...
係呀, chuchu係入風比較少O架, 我阿B都好難掃風O架... 就算有風都好細聲O架咋~

大宅

我唔係用chuchu 奶咀. 用NUK 同埋 Avent. 發覺 NUK 個奶咀個"隆"大d, bb飲得急d, 所以比較難掃風. (但個陪月就搞得佢掂, 掃得好). 我用Avent 時就易用d... bb飲得唔急, 掃風容易d. 假如我用nuk 來餵個b, 我諗我要掃風成個幾鐘先得..
不過最好都係俾佢飲人奶. 唔使點掃風.. 但係我o既貨又唔多

大宅

我唔係用chuchu 奶咀. 用NUK 同埋 Avent. 發覺 NUK 個奶咀個"隆"大d, bb飲得急d, 所以比較難掃風. (但個陪月就搞得佢掂, 掃得好). 我用Avent 時就易用d... bb飲得唔急, 掃風容易d. 假如我用nuk 來餵個b, 我諗我要掃風成個幾鐘先得..
不過最好都係俾佢飲人奶. 唔使點掃風.. 但係我o既貨又唔多

民房

我又係呀,用緊avent奶咀,但成日都掃唔到風,有時掃唔到都無辦法,投哂降........咁係咪要轉奶咀呀??

大宅

我用NUK架,但我又無話難掃風,但我個B有時只係一個起身動作就會自己黎,加上我起碼用3種方法幫佢掃風架,乜都出齊搞掂佢

別墅

我都係用AVENT 奶樽及奶嘴,我個bb都係好難掃風!!

大宅

我用nuk奶咀既,BB飲完奶一坐起就自己黎,如果唔係既都要拍幾個字。不過掃完風我都會要佢坐半個鐘等佢落格,就無咁易嘔奶啦!

男爵府

我用nuk奶咀&餵日本奶粉既, BB飲完奶一坐起就自己會ur,如果唔係都唔難掃, 而且佢咁耐以黎都冇乜嘔奶!
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

複式洋房

因為我知道前排一個女人無幫bb掃風, bb睡時香左, 所以我好緊張囉.

我個b都有時會嘔奶, 但最近好d lu, 但都係好難掃風囉.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

如果掃風掃得唔好, 最好唔好俾BB平臥... 要將BB側臥, 咁樣佢真係大吉利是嘔奶, 都唔會吐返上個鼻度, 阻塞呼吸道... (用D毛巾/枕頭攝住背脊固定位置)

複式洋房

哦, 好, 我會試下. 謝謝哦...

另外我想問, 個bb 睡時會吐些奶出來, 正常嗎?

大宅

正常架都好常見既,佢唔係嘔就得
songmei 寫道:
哦, 好, 我會試下. 謝謝哦...

另外我想問, 個bb 睡時會吐些奶出來, 正常嗎?

大宅

我阿b飲水未落隔重嘔水tim :cry:

大宅

我初初用dr. brown's 好易掃...bb一坐起就自動ur...
但因為佢流奶, 所以我轉左pigeon...但都唔難掃~
不過比dr. brown's就耐少少囉~
*  願我兩個小寶貝身體健康、幸福快樂! *

首頁

尾頁

跳至