懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

我感冒了...吃不吃藥

我感冒了一星期,
今天看了醫生,他開了藥給,有消炎,止咳,我吃不吃好!

男爵府

Re: 我感冒了...吃不吃藥

如果真的頂不順,吃醫生開的藥是無問題的.但我上次感冒就無看醫生,因為不想食藥,始終驚藥物唔多唔少都會有D影響.所以我只是食我朋友介紹我食的純天然健康產品,增強抵抗力,過幾天便無事了!

複式洋房

我上次產檢時都感冒,但醫生說不用吃藥,飲多d水就得。結果,幾天便沒事了。

男爵府

醫生處方的葯應該ok, 因為佢地開俾大肚婆既葯一般會

複式洋房

estheric
我之前都感冒左兩星期 睇左兩個醫生 醫生開d藥都無吃晒 第一間越吃越病 第二個吃左4次藥就ok 你吃多d奇異果補充維他命c增強低坑力 所以睇醫生食藥都無問題既 你好返時停藥就ok 唔需要吃晒
同埋唔係好明 ? 孕婦好似唔吃得消炎藥 你有無同醫生講你已懷孕 因為之前個西醫話唔可以吃消淡藥 只可以吃坑生素
該用戶已被刪除

別墅

我之前都病左兩個禮拜,食西藥都唔好. 又唔想食太多藥. 結果去左睇中醫. 飲左3日中藥就無事啦. 你可以試下.

複式洋房

如果你擔心食藥有問題既話,可以飲下熱o水呀!我之前都有試過感冒,去睇埋醫生,仲食埋藥,但發覺醫生開既藥,幫助不大,同埋佢都叫我唔食好過食,要靠自己好,所以我後來都無食藥了.我朋友話飲熱o水有d幫助家,所以就試下,感覺又真係好d既,不過最重要就係你多d休息同飲多d水.希望你快d好啦!

洋房

Thanks for your comment. I am get well ar..
Welcome to my BB BLOG
http://hk.myblog.yahoo.com/estheric-bb

首頁

尾頁

跳至