跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

主內媽咪, 入黎分享下丫(歡迎未信主的媽咪入黎睇下)

開呢個topic係因為發覺其實0609都有好多主內的媽咪(家庭), 不如大家响呢度分享下或者有代禱事項, 可以同大家傾下丫.

先做個統計, 睇下有幾多媽咪(已受浸/已決志/有興趣)响邊度返教會先丫.

dnbb2006----已受浸(12/2005)-----返九龍城基督徒會
該用戶已被刪除

Re: 主內媽咪, 入黎分享下丫(歡迎未信主的媽咪入黎睇下)

大宅

Re: 主內媽咪, 入黎分享下丫(歡迎未信主的媽咪入黎睇下)

其實我都想返教會,不過一直都唔知返邊間好,身邊朋友冇人返...

大宅

開心見到有呢個Topic!

先做個統計, 睇下有幾多媽咪(已受浸/已決志/有興趣)

大宅

hi 大懶豬郡主>^.^< ,

你住邊區架? 睇下有無邊度可以介紹俾你丫.
該用戶已被刪除

大宅

E&Mbaby 寫道:
大懶豬郡主:

你住邊o家,睇下有冇住在你o個區的返教會媽媽介紹下啦! 信仰對我生命真的很重要影響我很大呀! 唔緊要如暫時未搵到我們都可以在此交流下,我們一定支持你搵教會...慢慢來,加油呀!

strongly agree

另外有本書介紹俾大家

愛的雕琢──如何作成功父母
著者: 竹君 

內容介紹:
本書可以說是敲醒這一世代人的暮鼓晨鐘、曠野呼喊。作者在書中現身說法,分享教養兒女所遇到的困難及心得,包括如何培養孩子的自信心、如何與兒女建立親密關係、訓練孩子順服父母、「性」的問題,以及如何培養孩子的靈性等,並提供實際可行的方法。本書理論少、實例多,不唱高調、落實生活。每章附有啟發性的問題,可供小組討論之用。

本書係牧師介紹, 剛剛開始讀, 真的是理論少、實例多,不唱高調、落實生活
該用戶已被刪除

複式洋房

開心見到有呢個Topic!

先做個統計, 睇下有幾多媽咪(已受浸/已決志/有興趣)

大宅

hi 各位 :

我唔係教徒, 但都相信有主同神的存在. 我都會向天講野, 但唔同你地個種. 試過講完, 實現左. hehe. 亦都好鍾意信主的人, 好似特別好人d. 不過, 有時都跌眼鏡.

以前有朋友話我知, 信神就會保護你. o甘我問佢點解要信先保護你, o甘你咪利用神羅 ? 咪有利益先信佢羅 ? 佢話佢唔識講.

我想認識下架咋, 有時覺得聖經 d 故仔幾有趣. 不過無耐性去聽. 你地明架啦 !

之前我有朋友婚姻有問題, 好想帶佢去教會, 搵人幫佢諗通d. 不過唔識邊度有. 同埋好難說服一個從來唔信的人去.

呢個topic 可以比我認識同分享下.
]My Melody[/url]

禁止訪問

禁止訪問

別墅

dnbb2006----已受浸(12/2005)-----返九龍城基督徒會
E&Mbaby----已受浸(12/2000)------返粉嶺神召會
HungYan----已受浸(4/2004)--------返尖沙咀生命堂
Pollybaby----已受浸(5/1993)--------返中華基督教會青衣志道堂 
Poodpoodhk(10月媽媽)----已受浸(2004)--------恩群福音堂
dear_grace---已受浸(12/2000)--同E&Mbaby一間教會--粉嶺神召會

大宅

大宅

agnes,

我以前未信主, 都好似你咁架. 有事就求神…有時都會實現架喎. 我諗好多未信既都曾經試過咁樣, 唔好介懷

神當初創造天地, 創做人類, 只是因人類離棄了神, 不願接受神. 所以神是一直都保守住每一個人. 信主的當然保守, 未信主的也保守. (希望可以解答到你既問題啦)

雖然你未信, 但係有事都可以入黎分享下, 或者需要代你禱告, 即管出聲. 我地一定會為你禱告.
agneslai206 寫道:
hi 各位 :

我唔係教徒, 但都相信有主同神的存在. 我都會向天講野, 但唔同你地個種. 試過講完, 實現左. hehe. 亦都好鍾意信主的人, 好似特別好人d. 不過, 有時都跌眼鏡.

以前有朋友話我知, 信神就會保護你. o甘我問佢點解要信先保護你, o甘你咪利用神羅 ? 咪有利益先信佢羅 ? 佢話佢唔識講.

我想認識下架咋, 有時覺得聖經 d 故仔幾有趣. 不過無耐性去聽. 你地明架啦 !

之前我有朋友婚姻有問題, 好想帶佢去教會, 搵人幫佢諗通d. 不過唔識邊度有. 同埋好難說服一個從來唔信的人去.

呢個topic 可以比我認識同分享下.

大宅

多謝你地既支持,我係住係官塘區,其實係屋企附近都有教會,不過唔知點返,個心又一直想搵人帶我返(未返過,唔知應該點做...)其實我仲有個問題,一直都未知點決定...

大宅

HEHE,

好多謝你地呀 ! 我相信同你地傾計會好舒服.

先分享下自己生左阿女的感受 :等左6年,以為無既時候就有.心情既驚又喜.依家覺得真係好完美, 原來未生係感受唔到架.你地又點呀 ?
]My Melody[/url]

大宅

E&Mbaby----已受浸(12/2000)------返粉嶺神召會
HungYan----已受浸(4/2004)--------返尖沙咀生命堂
Pollybaby----已受浸(5/1993)--------返中華基督教會青衣志道堂 
Poodpoodhk(10月媽媽)----已受浸(2004)--------恩群福音堂
dear_grace---已受浸(12/2000)--同E&Mbaby一間教會--粉嶺神召會
菲比媽媽---已受浸(起碼十年前)---沙田靈光教會

真好!呢個topic開得真好,感覺上,主內一家人,特別親切d

大宅

畀面勳章

hello

祈兒 --- 已受洗 (都10年lu) --- 中華基督教會

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

祈兒 --- 已受洗 (都10年lu) --- 中華基督教會
BigPig阿花--- 已受浸 (7/1998) --- 海濱平安福音堂
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

首頁
12345...12

尾頁

跳至