跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

Re: 主內媽咪, 入黎分享下丫(歡迎未信主的媽咪入黎睇下)

見到好多姊妹既分享, 其實我都想分享下. 我陀住阿仔十二週時, 都突然間發燒唔退, 食葯都唔得, 要入醫院住左兩日...但係都唔知因咩事發燒, 燒下退下咁. 點知一出院, 返到屋企又再燒, 好怕再入醫院, 唯有祈禱同神講, 求主幫助, 我一個人無能力再頂. 大能既主真係應允左, 我瞓醒後就無再燒, 好感恩! 出院唔夠一個禮拜, 又輪到嘔, 初頭以為害喜, 點知係嘔足兩日, 飲水都嘔, 要送入急症室. 住左兩日吊鹽水, 都係不住咁禱告, 為肚裡面既bb禱告, 因為佢同我要不斷咁食葯, 又無啖好食.... 再次感恩, 阿仔出世時有7磅5(我陀咁耐都係重得26磅, 自己無長肉, 後面睇更加唔似大肚婆)

到生嗰陣, 朝早4點陣痛到半夜十二點, 一度都開唔到, 痛到嘔左兩次, 姑娘俾我嗌到怕唔黎幫我check. 我又再禱告, 到3點幾姑娘轉更, 好心姑娘同我check, 一check原來已經見紅穿水, 去到產房已經係4點半, 先話開得4度, 助產士叫我唔好生住, 心諗痛死, 仲有排捱, 又驚要開刀. 真係好感謝主的帶領及保守, 阿仔5點半就出世, 入產房唔夠一個鐘, 即刻開哂 兼生埋(但係陣痛足廿幾個鐘) 主的大能真是......不能形容, 感謝神.

其實我開呢個topic, 都係因為睇左小柔既post, 見有d媽咪(包括我)都為小柔禱告, 咁不如開一個topic等我地一班媽咪可以聚聚, 都要多謝hinhei

民房

Re: 主內媽咪, 入黎分享下丫(歡迎未信主的媽咪入黎睇下)

hinhei 寫道:
dnbb2006----已受浸(12/2005)-----返九龍城基督徒會
E&Mbaby----已受浸(12/2000)------返粉嶺神召會
HungYan----已受浸(4/2004)--------返尖沙咀生命堂
Pollybaby----已受浸(5/1993)--------返中華基督教會青衣志道堂 
Poodpoodhk(10月媽媽)----已受浸(2004)--------恩群福音堂
dear_grace---已受浸(12/2000)--同E&Mbaby一間教會--粉嶺神召會
菲比媽媽---已受浸(起碼十年前)---沙田靈光教會
祈兒 --- 已受洗 (都10年lu) --- 中華基督教會
BigPig阿花--- 已受浸 (7/1998) --- 海濱平安福音堂
lovememe---決志(3/2007)---浸信會光道
hinhei----決志(幾年前)---無返教會

maybojacky03---已受浸 (2000)---香港華人基督會

男爵府

我好多謝你們...........

其實小柔今次的事, 我真係馮係比我知信主我都叫佢幫她祈禱, 包括細仔學校的老師校長!

主亦保守了小柔, 給小柔安排好買了保險!! (只是兩個月)
小柔耳膜亦問題不大......感謝主!!!

angnes,,, 不用怕, 只要信就得救!! 無論你做錯甚麼, 主都會願諒你, 保守你!! 只要你信就OK !!

主正在how起你的大門, 只要你肯開這度門, 主就會幫你!!

別墅

看了大家的分享真係好感動,相信神在我們每一個人身上都有唔同的計劃,有d事在我們看,可能我們會唔明又或者唔喜歡,但在神看都是美好的,我們只要相信,順服神,神必能張一切變為祝福!成就美事,榮耀上帝,因為在神凡事都能!感謝主!!!!

我都會為小柔禱告的....願主保守你們一家平安,喜樂

禁止訪問

大宅

我同poodpoodhk一樣, 第一次返教會, 代禱既時候d眼淚水就係咁baba聲流, 我平時睇苦情片眼淚都無一滴. 就係咁, 我開始左返教會. 我老公信主十幾年, 拍拖時我仲叫佢唔好同我講"耶穌", 點知結緍一年左右, 我就被神感動呼召, 想再認識主多點. 當我決志信主時, 之後心裡就覺平安, 每天喜樂. 前年受浸時後個幾月先發現有左 (受浸時仲未知有左), 我就覺得是神的恩典, 阿仔响我肚裡時就一同受浸, 所以我時常感謝主賜我孩子給我兩公婆, 使我們有一個愛的家庭.

教養孩童, 使他走當行的路, 就是到老也不偏離

agnes,

不用怕, 神正在敲你的心門, 若你願意讓主耶穌進入你的心, 可以先看看"星火飛騰", 如poodpoodhk所講. 老實講, 我到而家都未可以記得聖經金句既出處 只要你願意接受主耶穌, 慢慢黎, 我都係慢慢咁記緊.......

男爵府

agnes,

或許你有乜嘢唔開心, 唔明, 解決唔到, 可以嘗試向神禱告!! 唔洗識, 只當同朋友傾計咁....神聽到的!!

別墅

dnbb2006----已受浸(12/2005)-----返九龍城基督徒會
E&Mbaby----已受浸(12/2000)------返粉嶺神召會
HungYan----已受浸(4/2004)--------返尖沙咀生命堂
Pollybaby----已受浸(5/1993)--------返中華基督教會青衣志道堂 
Poodpoodhk(10月媽媽)----已受浸(2004)--------恩群福音堂
dear_grace---已受浸(12/2000)--同E&Mbaby一間教會--粉嶺神召會
菲比媽媽---已受浸(起碼十年前)---沙田靈光教會
祈兒 --- 已受洗 (都10年lu) --- 中華基督教會
BigPig阿花--- 已受浸 (7/1998) --- 海濱平安福音堂
lovememe---決志(3/2007)---浸信會光道
hinhei----決志(幾年前)---無返教會
bb2006----上緊慕道班----沙田聖本篤堂

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

anges,
你如果有咩需要可以call我bor,話晒大家荃灣友

送比你
『看 哪 、 我 站 在 門 外 叩 門 . 若 有 聽 見 我 聲 音 就 開 門 的 、 我 要 進 到 他 那 裡 去 、 我 與 他 、 他 與 我 一 同 坐 席 。 』啟 3:20
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

大宅

唔該o西, 各位. 原來你地都有喊, 唔止我係o甘. 呢種感覺好奇怪.

10幾歲時, 愛情唔如意, 向住個天講, 希望出現一個穩定的, 之後真係出現依個老公. 我地拍拖10年結婚. 識到佢我真係幾幸運.

我唔敢成日求天出手(係我眼中係天, 唔係主, 唔好介意我未識), 至今都係試過2,3 次. 都得左, 所以我覺得佢有聽我聲音.

不過, 暫時我都係未有興趣返教會, 但好希望係度同你地傾下計. 請唔好介意.

依家atv 講緊教會既野, 睇下先.
]My Melody[/url]

大宅

POLLYBABY,E&MBABY,

其實我自己係信基督教,但係我個心有間心儀既學校,不過係天主教,但係如果因為咁而去返天主教我又覺得自己唔岩,同埋覺得自己好自私...

禁止訪問

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

男爵府

E&Mbaby

我知你講個間神召會係乜東東.........
其實我三姑奶係上水以便以謝堂傳道人, 我都有返過.......不過太悶!!! 我係一個唔可以呆坐幾個鐘聽嘢的人!! 我會好辛苦!! 唔知點解!! 就連你叫我搭的士幾粒鐘, 我會好辛苦!!!! 我唔可以困係一個空間太久唔動!!

返教會.......或著等小柔再大D, 我會再找找!!希望到時我哋仲有傾, 咁我可能會去你個度睇睇!!

大宅

各位姊妹,

若可以的話, 可否為証恩小朋友代禱呢? 佢係男仔(係我妹妹個契仔), 歲幾, 好乖好懂性, 玩完玩具會好有手尾執番, 愛整潔..... 不過, 佢天生缺少了下顎骨, 所以佢唔可以講野, 唔可以食野, 要用胃喉, 喊都出唔到聲, 只有眼淚.

終於佢有機會接受手術移植一塊人造骨入去(因為得3個專科醫生會做呢種手術), 等佢可以講野, 食野, 過返正常既生活. 但係佢聽日要入院先做檢查, 呢個檢查要全身麻醉, 所以醫生話若果檢查結果ok, 想做埋手術. (因為等候診治時間太長啦, 同埋因為唔想佢做多次全身麻醉..檢查及做手術) 請各位為証恩祈禱, 求主以大能的手為証恩醫治, 願主帶領証恩順利完成手術, 賜佢平安, 使佢早日康復. 亦為証恩父母禱告, 求主賜佢地健康的身體, 平安的心去照顧証恩. 祈禱交托奉靠主耶穌基督得勝名字祈求, amen

該用戶已被刪除

大宅

E&Mbaby,

你都講得岩,我都係覺得一個好信仰始終好過一間好學校,如果真係只因為一間未必會入到既學校而唔去接近自己既信仰,我覺得好唔值得...

咁如果我想搵一間教會返,應從何開始呢??

男爵府

証恩, EE 巳為你祈禱, 一切順利, 一次搞掂!!!

小柔, 都好反覆, 可能呢兩日食藥食得唔好, 流了好多出來!! 我今晚用返自己支幼針筒餵好好多, 只流了少許!!

小柔都係搞耳仔, 咁代表佢對耳仔都係唔舒服~~~~~~~ :-(

大宅

希望証恩小朋友無事, 手術順利.

小柔其實係乜事呢, 耳仔痕,好唔舒服, 唔駛留院架 ? 不過留院大人非常辛苦, 你2個仔又無人睇. 仲有 d 燒, 會唔會有事架 ? 我只有同你一齊擔心, 乜都做唔到. :-(
]My Melody[/url]

首頁
12345...12

尾頁

跳至