意見反饋
義工

自由講場 今日: 2144|主題: 1005167

成日都好口渴!

別墅

國民生產總值:914

成日都好口渴!

我係咪有病? ?-(

王國長老

國民生產總值:52162

好媽媽勳章 王國長老

Re: 成日都好口渴!

前幾日濕度好低喎,我都成日口乾吖。

大宅

國民生產總值:3078

如果, 有感好攰, 睡極都好攰, 咁就好去check 下, 我有個朋友, 就係咁, check 到糖尿病~~

大宅

國民生產總值:2627

睛靈勳章

唔會怪 ?-(

然開朗輕舟渡,雨甘露豐碩途。

伯爵府

國民生產總值:15581

飲多D TEA會唔會好D呀?

別墅

國民生產總值:602

msnicoleng 寫道:
如果, 有感好攰, 睡極都好攰, 咁就好去check 下, 我有個朋友, 就係咁, check 到糖尿病~~

係呀~~如果你有經常累的跡象,咁就應該去看醫生了。

男爵府

國民生產總值:6296

1.陰虛個人會成日覺得口乾,食六味地黃丸,如果又覺得周身痛,有骨火咁,食知柏地黃丸.
2.如果係飲好多水都仲覺口渴,似 msnicoleng 講既症狀,同埋如果你成日食極都覺肚餓,最好去check下.

別墅

THX各位嘅回應!
我係要不斷咁飲水, 飲完一杯無幾耐又會口乾! 同埋都覺好攰好眼瞓(不過可能同睡眠不足有關...)
anyway, 都擔心會有糖尿病

別墅

請問"六味地黃丸" "知柏地黃丸"係乜? 邊度買?
crystaltochan 寫道:
1.陰虛個人會成日覺得口乾,食六味地黃丸,如果又覺得周身痛,有骨火咁,食知柏地黃丸.
2.如果係飲好多水都仲覺口渴,似 msnicoleng 講既症狀,同埋如果你成日食極都覺肚餓,最好去check下.

大宅

國民生產總值:4233

你喺咪脾虛, 快啲搵個中醫把下脈.
病向淺中醫.
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

大宅

國民生產總值:4233

del
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

寶石宮

國民生產總值:366811

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我都係呀,我未陰虛

禁止訪問

國民生產總值:19394

禁止訪問

國民生產總值:19394

男爵府

國民生產總值:6296

siumao 寫道:
請問"六味地黃丸" "知柏地黃丸"係乜? 邊度買?

好多地方都有,華潤x,位元x,余x生...我哩幾日都口好乾同腰骨痛,食緊余x生知柏八味(地黃)丸,食左兩日症狀好明顯消失左,
但每個人身體唔同,你check左無乜大問題,可以買黎食調理下.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.