夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

男人會點睇結左婚唔夠一年就離婚既女人?

男人會點睇結左婚唔夠一年就離婚既女人(無小朋友)?

珍珠宮

Re: 男人會點睇結左婚唔夠一年就離婚既女人?

Kitwu 寫道:

唔係你呀?

我覺得個男人愛你就唔會介意你既過去囉!真架!當佢仲係愛你果陣!
好好過每一天......

複式洋房

.............

子爵府

我覺得而家離婚都好平常姐!如果個男人係愛你

別墅

以男性角度睇我就唔知, 而當我係呢位男性嘅親友, 我會叫佢觀察耐d先同佢結婚, 因為我會覺得呢位離婚女士對婚姻似乎草率咗d.

因為之前有段拍拖時間, 大家彼此了解想同對方終老, 亦相信對方係合適人選才結婚, 搞結婚亦要一段時間, 但幾個月後就離婚, 多多少少都代表, 佢地選擇終老對象/了解對方能力好似差咗少少, 所以我會叫男方加倍作判斷, 因為對方可能會忽視/輕視咗一d婚後問題.

好多人都好似我咁一般見識, 所以要遇咗阻力比較大, 或者唔好俾親友知咁多.

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

Kitwu 寫道:

咁都要佢了解個女人離婚因由先可以下判斷既,
如果個男人o係唔了解既情況之下下判斷,
咁呢d男人你又會點睇呢?
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

其實睇法有好多,亦都要睇下邊個同埋因咩事提出離婚,
直接d問下個男人點諗~
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

唔好講男人點睇,就算女人都唔會有相同的睇法,如果個男人愛你,就會包容你GE過去,如果唔係這個男人也難同你長久。每對戀人都有自己的故事,是對是錯只有自己最清楚,若是今天這個男人不滿你的過去,放手算了吧。

複式洋房

米米女 寫道:
以男性角度睇我就唔知, 而當我係呢位男性嘅親友, 我會叫佢觀察耐d先同佢結婚, 因為我會覺得呢位離婚女士對婚姻似乎草率咗d.

因為之前有段拍拖時間, 大家彼此了解想同對方終老, 亦相信對方係合適人選才結婚, 搞結婚亦要一段時間, 但幾個月後就離婚, 多多少少都代表, 佢地選擇終老對象/了解對方能力好似差咗少少, 所以我會叫男方加倍作判斷, 因為對方可能會忽視/輕視咗一d婚後問題.

好多人都好似我咁一般見識, 所以要遇咗阻力比較大, 或者唔好俾親友知咁多.

認同~~~好正常的反應.
我愛鱆魚&小b~

首頁

尾頁

跳至