美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

防水眼線筆推介

我之前都有post過出來請問有無人可以介紹一隻俾我用,因為我眼皮天生勁多油又很多眼水的,用邊隻都無用。有人說買Benefit的有一隻可以劃完眼線後再塗一個layer係面cover住它就唔會甩的,又有人介紹我用smashbox的防水眼線膏/gel,有人介紹我再買其他的..坦白說我都有買晒來用亦有買個其他大牌子的防水眼線筆來用..但效果都係一樣,就係未到lunch hour就已經變了熊貓了。

但最近我買了covermark的防水眼線筆來用,已經用了一星期,我發覺勁掂..一點色都無甩出來呢..到放工條線還在..

故此如果有媽咪好似我一樣都係俾條眼線攪到頭都大埋的,可以試下買來用呢..不過它得一隻色選,就係黑色only。有refill配番的呢如果用完。

男爵府

Re: 防水眼線筆推介

bobbi brown "long-wear gel eyeliner" 是要用眼線毛筆畫的, 但很易控制, 一整天也不會化開...............很好用...........我不會再轉其他eyeliner了...........試下la......

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

我都有買來用, 真係超好用.. 不過要買埋個掃, 成本都幾高架

howto 寫道:
bobbi brown "long-wear gel eyeliner" 是要用眼線毛筆畫的, 但很易控制, 一整天也不會化開...............很好用...........我不會再轉其他eyeliner了...........試下la......

別墅

tweetybird,

請問covermark嗰支幾錢? 因為新手, 我諗用筆會容易d控制.

男爵府

我自己之前亦用過Bobbi Brown的gel,但都係唔得...唉..對於我來說又係浪費了錢...

cherry_2005
它對於新手會幾難manage的,因為係一枝防水眼線筆,就等於毛筆沾了墨一樣..如你是新手,我建議你一係要在家試多些就下做花面貓..又或者要選過另外一隻的eyeliner...它係300大元一枝。

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我而家用緊anna sui,都幾好
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

首頁

尾頁

跳至