跳至

首頁
34567...13

尾頁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 有無係03年既羊bb呀,入呢講

兆霖係合併學校,舊年得一班小一,今年有2班小一,佢除左中文科,其他用英文教,我上侉網頁看到有兩個老師上堂架,同用浸淫式學英文,(同玄圓教學相近,但唔使交學費)我心想英文係長時間用先得既,其他學校都只係上英文課所以留意緊這學校囉.
另外,唔係樓下讀書應該好啲掛,唔使佢成日話落街玩.你住邊樹呀,我會帶佢番學,放學就要看下重有無番工,如果無既話就揍佢放學啦,(這都是後話)

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

兆霖係合併學校,舊年得一班小一,今年有2班小一,佢除左中文科,其他用英文教,我上侉網頁看到有兩個老師上堂架,同用浸淫式學英文,(同玄圓教學相近,但唔使交學費)我心想英文係長時間用先得既,其他學校都只係上英文課所以留意緊這學校囉.
另外,唔係樓下讀書應該好啲掛,唔使佢成日話落街玩.你住邊樹呀,我會帶佢番學,放學就要看下重有無番工,如果無既話就揍佢放學啦,(這都是後話)

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 有無係03年既羊bb呀,入呢講吓

mcdullyiu 寫道:
你想比個女入咩?唔係入圓玄咩?

我看網址發現下午校個校長係我以前個老師,唔知叫她寫信推薦我女入上午校得唔得呢?﹙發緊夢﹚

我想無分我唔會想了,都係想返胡少渠啦,又近!

我都要諗下其他途徑的, 圓玄又唔係一定收, 所以都要諗下15分點算, 第一"佳"段入邊間紙, 你地係邊到睇佢地的派位情況

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我看網址發現下午校個校長係我以前個老師,唔知叫她寫信推薦我女入上午校得唔得呢?﹙發緊夢﹚

我都要諗下其他途徑的, 圓玄又唔係一定收, 所以都要諗下15分點算, 第一"佳"段入邊間紙, 你地係邊到睇佢地的派位情況

珍珠宮

圓玄可以派位架咩,唔係直資咩 ?-(

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

jamieconnie 寫道:
圓玄可以派位架咩,唔係直資咩 ?-(

佢係直資, 我諗你會錯我的意思, 我想知其他派位的學校的情況, 以防萬一

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我問過女女校長, 佢話第一"佳"段, 最好係又申請直資, 又同一時間照入紙去一間心目中的資助小學, 就算直資或自己改變主意都有後著

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

聽你咁講又幾好咁喎,不過我想我唔會讀了,都幾遠!
我住置樂,我都打算最初湊返放學,不過我想大左她們就未必想LAW!
咁近屋企,無咁多藉口遲返家!
我唔會比她落街玩的,我細個都無呀!
要落街就要同父母一齊!
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

PARROTMUM 寫道:
[quote]

我都要諗下其他途徑的, 圓玄又唔係一定收, 所以都要諗下15分點算, 第一"佳"段入邊間紙, 你地係邊到睇佢地的派位情況 [/quote]

咁你想到入邊間未呀?
我D料在BK拎的!

珍珠宮

hi!今日咁靜既!
你地暑假有無比咩興趣班小朋友玩呀

珍珠宮

hi!今日咁靜既!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

jamieconnie:

我女間幼兒園係年中冇休, 只放紅假, 所以冇暑假的

別墅

我係新報到媽咪呀,請多多指教,0黎遲左報到,唔好意思.

我個仔又係03年出生架,12月x份.

我以前到係住係屯門架(大興邨),(我係屯門長大).

可以交朋友嗎?,各位媽媽.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Candy18168:
hi, welcome

別墅

PARROTMUM

hihi

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

等我整個list比我地屯門的03年羊bb先:
(如果有錯請大家update番)

jamieconnie 女 ------ 03/11/06
Almaz 女 ------ 03/3/30
PARROTMUM 女 ------ 03/12/28
maggie0043 仔 ------ 03/3/9
mcdullyiu 女 ------ 03/7
tszholui 仔 ------ 03/6/5
t6896899 仔 ------ 03/4/14
ZoeChan06 女 ------ 03/4/15
ccting 女 ------ 03/3/15
Ingrid.A.Mommy 女 ------ 03/10
bb33 仔 ------ 03/9/18
Candy18168 仔 ------ 03/12

大宅

我都想知暑假邊到有好的興趣班呀?
hi!今日咁靜既!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

hi, 各位

珍珠宮

bb33 寫道:
我都想知暑假邊到有好的興趣班呀? [quote]
hi!今日咁靜既!
[/quote]

我個女暑假只是放10天!
所以除左游水外,都應該唔會額外加咩興趣班。

首頁
34567...13

尾頁

跳至