意見反饋
義工
[2007年] 今日開始有d便秘問題?大便好難去仲要用好大力, 好驚整到bb唔知會唔會呢?

大宅

國民生產總值:4942

今日開始有d便秘問題?大便好難去仲要用好大力, 好驚整到bb唔知會唔會呢?

今日開始有d便秘問題?大便好難去仲要用好大力, 好驚整到bb唔知會唔會呢? :-(

大宅

國民生產總值:2986

Re: 今日開始有d便秘問題?大便好難去仲要用好大力, 好驚整到bb唔知會唔會呢?

我已經每晚食生果, 但都有便秘問題, 所以現在食完lunch後會食多一 份生果, 效果不錯.....

大宅

國民生產總值:2043

Re: 今日開始有d便秘問題?大便好難去仲要用好大力, 好驚整到bb唔知會唔會呢?

食西梅啦, 好有效架,我沒大便那天就會吃三顆,第二天就一定有番

不過不要吃太多,因始終有糖醃過,小心糖份過高

禁止發言

國民生產總值:373

民房

國民生產總值:89

或者試吓tropicana有隻加鈣既橙汁(有果肉)...效果都幾好

大大時千祈唔好用力過度...真係會偒身架

洋房

國民生產總值:100

我未有B前,前久唔久都有便秘問題(有痔瘡)但唔算嚴重... 有左B後,每日早晚食燕窩(即食個D), 每天都去得好暢順。

子爵府

國民生產總值:12630

2018勳章

多菜, 蔬果 & 粟米 , 每日飲7 杯水

大宅

國民生產總值:1084

你每日飲到 7杯水咁好
我每日飲到 2杯水已偷笑, 一飲水個胃就long 住long 住想嘔, 第時阿B d皮膚一定好差啫 :-(

CMMANDY 寫道:
多菜, 蔬果 & 粟米 , 每日飲7 杯水

大宅

國民生產總值:3246

我自己之先都有呢個問題,但係宜家會有以下進食習慣,就改善左好多。

1. 夜晚食3-4粒西悔 (sunshine牌去核的),配一大杯水
2. 早上食一隻叫 WEETABIX (黃色盒包裝)o既纖維麥皮。o係百佳、惠康都有。份量﹕一塊配一杯奶。要先用奶浸軟,就會化開,好似麥皮咁。
3. 飲到就飲多d水 (好多好多)

自此,就好順暢喇﹗日日有得去。你可以試試。

大宅

國民生產總值:2043

飲水記住白天飲,夜晚飲得多會水腫

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.