意見反饋
義工

親子旅遊 今日: 105|主題: 150001

跳至
台灣自由行

伯爵府

國民生產總值:15928

台灣自由行

各位好: 我們一家三口(女兒14歲)想在暑假去台灣玩5天,請建議行程、酒店和景點。 酒店最緊要乾淨和可以加床,價錢相宜。 我們比較想看一些特色的風景,請各位多多幫忙。Have a nice day! :-P

男爵府

國民生產總值:8872

2018勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 台灣自由行

me too.

台灣自由行有經驗媽媽請報料

大宅

國民生產總值:4073

me three

有無人可以提議住邊間酒店 or 邊間買pkg 抵

六福村主題公園點去? 係咪要入場飛架? 可以係邊度買?

係咪上網做定visa 好d

sorry~ 好多問題

希望有媽咪/daddy 幫到我地啦

男爵府

up

大宅

國民生產總值:4426

hi, 如果係第1次去台北, 我提議有幾處要去, (1)淡水~看夕陽(2)士林夜市~食(3)野柳風景區~看石頭(4)陽明山~泡溫泉(5)西門町~行街,食,上民歌餐廳(6)東區一些悠閒coffee shop~閒坐,看書,飲coffee.
希望你們有個愉快假期!

epan

男爵府

epan 寫道:
hi, 如果係第1次去台北, 我提議有幾處要去, (1)淡水~看夕陽(2)士林夜市~食(3)野柳風景區~看石頭(4)陽明山~泡溫泉(5)西門町~行街,食,上民歌餐廳(6)東區一些悠閒coffee shop~閒坐,看書,飲coffee.
希望你們有個愉快假期!

epan

epan,
可否講下如果去5日自由行, 有無行情提意下,

伯爵府

Hi epan,

多謝你的建議,但可以詳細一點嗎?我想搭港龍或CX,住萬事達,買package還是自己訂機票酒店好呢?那間旅行社好?你提議的景點很合我心意,但怎樣安排行程才不會浪費時間?要搭甚麼路線和交通工具? 啊!
太多問題 吧!!!
But,please help me :-( :-(

伯爵府

國民生產總值:18937

畀面勳章

我上次去玩都係攞住個地圖自己搭捷運同巴士再圍去,如果你女女已經14歲,咁就搭捷運都唔怕啦,又方便,至於我自己就去咗兩晚士林,因為我最鍾意食野丫嗎,一晚就去咗誠品旗艦店睇書同飲咖啡,最大出血都係
日本の平安を祈ります

子爵府

國民生產總值:13148

好媽媽勳章

Hi catmummun :
我想去台北 3-4天 2大1小(11歲)仔,只想吃吃吃吃,請問你住在那酒店,位置方便嗎? 如果去埋六福村玩夠時間嗎?

大宅

國民生產總值:3354

2018勳章

酒店可以住天成飯店,我剛剛去完回來,今次因住天成(台北車站)所以去邊都坐巴士,只要在天成門口上車去所有目的地,回來看見總站是台北車站便上車!
如果你唔識路可以坐MTR,就在天成旁。
去了多次因今次住天成坐巴士,‘洗’最少錢!

伯爵府

國民生產總值:18937

畀面勳章

magee009 寫道:
我想去台北 3-4天 2大1小(11歲)仔,只想吃吃吃吃,請問你住在那酒店,位置方便嗎? 如果去埋六福村玩夠時間嗎?

magee009,
hi !因為我未有小朋友,所以六福村我未去過呀!不過我可以幫你問下我台灣嘅朋友嘅,問到再答你,至於住
日本の平安を祈ります

男爵府

國民生產總值:6946

我都考慮暑假會去台灣,天成都好似唔錯

我一向都是習慣跟團,如果自由行台灣兩個人三日兩夜,大約會比跟團平幾多?

伯爵府

國民生產總值:16016

好媽媽勳章

fattymama
如果你想特別一點
或者可來一個南投清境
3日2夜...其餘時間在台北
呢個就景靚(似瑞士+new zealand)

如果再特別點
喜歡陽光海灘
不要去台北
去高雄+墾丁
玩沙漠車....游水

大宅

國民生產總值:2399

我大概兩年前去的,都有好多地方行同玩既,不過就唔好抱太大的希望,因為唔會好似香港的遊樂場咁既.

如果去3-4天的話,我會住富都大飯店,因為地址係中山北路都幾方便同行去捷運站都只不過2 - 3 分鐘的路程. 另外食野就可以去士林同西門町,呢兩個地方都幾多野食架.

至於package方便,我通常會join cx holiday的,因為價錢都ok同一定會有機位比你飛的.

伯爵府

Hi ABCD媽咪:

妳好,我有看過你和其他媽咪報的料,覺得很有用。 但我比較怕煩,所以希望有人比一點詳細指示。我知道你在台灣遊方面很有經驗,你可以幫忙嗎? 我心目中的景點都是淡水、九份、平溪和野柳等。小人國值得去嗎?順路嗎?我唔想去動物園和百貨公司,但吃夜市和買書就一定要去啦!(我囡囡去台灣最大的目的) 妳可以幫忙設計行程嗎? please 其他媽咪也可以幫忙啊! :-P thanks!

伯爵府

好媽媽勳章

FATTYMAMA
你怕唔怕搬酒店的呢?

子爵府

國民生產總值:13148

好媽媽勳章

thanks smallping :因我用mile換 airticket,所以可能要另book hotel.由機埸去富都容易嗎?

smallping 寫道:
[quote]

我大概兩年前去的,都有好多地方行同玩既,不過就唔好抱太大的希望,因為唔會好似香港的遊樂場咁既.

如果去3-4天的話,我會住富都大飯店,因為地址係中山北路都幾方便同行去捷運站都只不過2 - 3 分鐘的路程. 另外食野就可以去士林同西門町,呢兩個地方都幾多野食架.

至於package方便,我通常會join cx holiday的,因為價錢都ok同一定會有機位比你飛的. [/quote]

伯爵府

ABCD媽咪
我唔打算換酒店了。聽說萬事達唔錯,唔知有冇三人房呢?我想搭港龍或CX(好似安全點)?-( ,有冇好的旅行社介紹?(真會打蛇隨掍上)。 :mrgreen: :mrgreen: 我一家三口都唔特別想shopping(買書另計),看看風景,吃吃東西 ,叫做到過台灣玩便O.K,請你多多幫忙嘛! Thanks!

民房

國民生產總值:29

ABCD媽咪, 各位 BK 媽咪,
下月我兩大一小到台北自由行 (小朋友4歲)
由於打算坐火車, 故希望入住天成
聽聞天成的房間較小
Agent 回覆只有 Double room, 無 Twin room
請問知不知它的 Double 床是什麼 size, 可容下我一家三口嗎?
謝 ~~

伯爵府

好媽媽勳章

fattymama 寫道:
ABCD媽咪
我唔打算換酒店了。聽說萬事達唔錯,唔知有冇三人房呢?我想搭港龍或CX(好似安全點)?-( ,有冇好的旅行社介紹?(真會打蛇隨掍上)。 :mrgreen: :mrgreen: 我一家三口都唔特別想shopping(買書另計),看看風景,吃吃東西 ,叫做到過台灣玩便O.K,請你多多幫忙嘛! Thanks!

萬士達無3人房...不過佢某些房話可加個薄墊在房的地下當係加床

長榮的機也安全又正架

旅行社?...你意思係買機票?還是團?

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.