跳至

首頁

尾頁

別墅

想問下6月媽媽,你地有無開始覺得下面墜住墜住?

我而家29week,間唔中都覺得尿道墜住墜住,你地會唔會ga??
我係尿尿前係咁,尿尿後都係咁..

禁止發言

Re: 想問下6月媽媽,你地有無開始覺得下面墜住墜住?

複式洋房

我32週喇 , 都有覺得呀 , 由其呢兩個星期開始個恥骨位置好痛 , 由其坐完同訓醒起身 , 有時仲要搵雙手托住個肚一陣先好少少 , 醫生都有講我陀得比較低 , 產檢時用問我執左走佬袋未 , 準備好晒d野未 , 嚇死我呀 , 怕bb會早出世丫麻

hi pmam,

我由五個月開始都已經有托腹帶 , 但都有痛 , 所以我諗你依家用都冇乜用喇 , 何況就生喇麻~

洋房

我有開會突然覺得好急尿, 但一陣又可能會唔急, 唔知呢d係咪叫墜呢? 我之前五個月廣華同政府都話我胎盤低, 明天我要去私家醫生覆診及下星期再去廣華照超聲波, 唔知到時升高未呢, 如果未升高唔知會唔會早d生呢, 我依家都有d緊張.

我都係由五個月開始用托腹帶, 用咗條腰好似無咁痛.

大宅

我30 week但仲未有墜住的感覺. 之前差唔多六個月時就成日突然好急, 根住又唔急. 每次小便量又唔係咁多. 而家平睡時右恥骨會感到有野壓住好痛, 一定要左側睡.

大宅

我暫時仲未有墜住的感覺, 反而係頂住心口個感覺強烈D, 個身要坐到好直先至呼吸到咁。我由3個月開始已用托腹帶, 好彩都暫時未覺腰骨痛。

複式洋房

我都係呀, 個心口好似壓住呀

有時候呼吸比較困難呢...

而且有時bb隻腳頂住個胃...仲會反胃呢...(胃酸倒流)

pigbb2007 寫道:
我暫時仲未有墜住的感覺, 反而係頂住心口個感覺強烈D, 個身要坐到好直先至呼吸到咁。我由3個月開始已用托腹帶, 好彩都暫時未覺腰骨痛。

複式洋房

我覺得現在好辛苦,小B個頭貼住我個肚底,靠左睡好小小,成日個肚底痛到我行唔到,醫生話係正常。

洋房

我剛32wks,間中會有墜墜地嘅感覺,俾如阿B郁到'luen luen'哋或者好似有假宮縮嘅時候 ...

男爵府

我都係, 有時覺得

男爵府

有呀,同你們的情況一樣呀。現在吃東西都不能吃得太飽,吃多太多會一係會頂心口,一係墜住晒。

仲有呀而家夜晚轉身,都要就住來轉否則就會覺得恥骨有些痛

別墅

估唔到咁多6月媽媽同我一樣呀,,,27week既時候我去健康院問d姑娘,佢話我唔應該會有d咁既感覺ga,搞到我驚驚地..

聽日又要去檢查啦,等我再問問姑娘先,真係好緊張,好驚小b提早出世/有d咩事呀..

別墅

傻Y頭 寫道:
有呀,同你們的情況一樣呀。現在吃東西都不能吃得太飽,吃多太多會一係會頂心口,一係墜住晒。

仲有呀而家夜晚轉身,都要就住來轉否則就會覺得恥骨有些痛

我而家都係唔可以食咁飽啦,如果唔係就會嘔到我死,仲有而家小b成日都係肚內面打拳咁,好活潑,好搞笑,雖然佢郁得幾犀利下,但係都無整痛我..^^呵呵...真係好開心..

我訓教都係訓唔好,同埋坐左係梳化都成日起唔到身,要人地扶我,haha...仲有我行路都慢左好多..

首頁

尾頁

跳至