自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

好媽媽勳章

係結婚前,有無做fancil=-=

男爵府

Re: 係結婚前,有無做fancil=-=

冇,30幾歲人一次都冇做過

大宅

其實你當普通去做facial就ok,一般facial300蚊都有!比佢知你結婚實sell你貴d, 因為諗住你一生人一次點都要最靚既!
我2月先左結婚,個時我都係買mask返屋企整咋,
我係一個化妝師,比多少少tips你!
結婚前一晚做mask無問題,千萬唔好當日一早做諗住補水份,
個妝唔貼仲會易溶同浮架,唔好用面油紙,用普通紙巾輕輕印,補返碎粉就ok靚哂!
希望幫到你啦!

男爵府

有, 朋友介紹的, 當然唔會話佢知我結婚。
我記得選了套餐平d(有效期半年), 做了幾個月才結婚, 結婚後都有做, 直至生了個女, 沒時間所以沒做了。

別墅

結婚三個月前開始做,
頭兩個月, 兩星期做一次, 最後個月, 一星期做一次, 再自己做D面膜, 做普通美白補濕, 二百蚊到一次.....

依家生咗個仔, 懶咗... 就keep住一個月一次

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

做過一次..覺得唔舒服...就冇做過囉...成個療程轉左比我媽咪用..因為佢係果間做開

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

無呀, 我諗我係最懶最求其既新娘, 連指甲油都係結婚前一晚自己在家"查"ja
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

juicypig:
我仲懶過你,連指甲油都係去到酒樓叫個化妝師幫我茶咋

複式洋房

有呀,容易d上粧架 不過只係婚前三個月先至開始做

男爵府

無做fancil
連指甲油都冇查

男爵府

juicypig 寫道:
無呀, 我諗我係最懶最求其既新娘, 連指甲油都係結婚前一晚自己在家"查"ja

me too,妝都係自己搞掂,因為唔鍾意比人掂塊面,淨係比人set 頭。

侯爵府

結婚前三星期勁做, 每星期上美容院兩次, 在家晚晚自己做面膜
愛※是※不※保※留
http://www.hkedcity.net/uploaded_files/eworks/0412/40671_ust.swf

男爵府

擺酒前個幾星期做左兩次, 係咁二執執囉, 係有叫我做埋呢樣果樣! 但因為我媽咪係熟客, 佢當我係細姪女咁, 想唔收錢添! 因為我唔係住係香港, 又唔會成日去, 所以次次收平我! 我唔係咁鐘意做facial, 我都係陪我老公, 佢鐘意比人服侍!

大宅

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

有,朋友介紹,我咩都唔識,佢講咩我就做咩,我記得$3000(9年前)包基本既facial,試妝,set頭.

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

複式洋房

婚前成日做, 婚後就.............. :-(
白天隔着這片天空張望您的位置,夜晚枕着愛戀與您一同入眠[img align=right]http://bbs.lisnow.net/attachment/Mon_0609/96_6498_d60dab8bc213f43.gif[/img]

子爵府

我都係,現在要慳D,唯有自已做
方糖 寫道:
婚前成日做, 婚後就.............. :-(

大宅

婚前已經做facial,想結婚當日靚d,個粧貼d,都會keep住做,但唔會做多/做貴d,最多係屋企敷多2次水份mask便夠la
老公,我愛你,我愛你,我愛老公; 我是老婆,我是老婆,我是你老婆。 [img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

首頁

尾頁

跳至