意見反饋
義工

自由講場 今日: 551|主題: 1004818

請問有感冒可不可以飲花旗參煲湯?

大宅

國民生產總值:4764

2018勳章

請問有感冒可不可以飲花旗參煲湯?

如題,謝謝!

大宅

國民生產總值:1455

Re: 請問有感冒可不可以飲花旗參煲湯?

如患感冒,要避免飲用藥材煲

大宅

2018勳章

唔該晒,我個仔要應付考高考,但一星期前給爸爸傳染感冒,又不想看醫生食藥,怕眼瞓,只好給他吃成藥,但又流鼻血,想煲些清潤湯水,唔知有什麼好介紹?

禁止訪問

國民生產總值:46216

大宅

2018勳章

我想問我可否開蜜糖給他飲,可以嗎?

子爵府

國民生產總值:10483

初起感冒, 人地教最好早上連飲2杯暖水, 再飲一杯熱coffee, 因coffe 可以加速排水, 可將身體內的感冒排出.
我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

男爵府

國民生產總值:6296

有次感冒中醫.醫師叮囑任何湯水都唔好飲住.

禁止訪問

國民生產總值:19394

子爵府

國民生產總值:11959

中医話感冒飲佢會困住d菌ga wor!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.