跳至
[2007年] 不足之處

首頁

尾頁

複式洋房

不足之處

雖然照顧BB係開心既事情,但有時候我又會因為冇耐性同懶惰而對BB照顧不足,例如,扭得太耐唔知佢扭咩,就冇耐性去"乙水"佢,(係我)貪睡過左食奶時間。好自責。有時我會諗呢o的係咪我自私的表現。

侯爵府

Re: 不足之處

個個人都有不足架喇, 我似我o甘. 我都好無耐性架, 試過亞b夜晚喊, 我唔知點解佢喊. 打左佢 pat pat 三下呀!! 之後好自責, 因為o甘而去打佢! :-( :-(

你可以貪睡過左食奶時間? 你亞b無喊咩? 亞b訓我隔離, 佢一郁我就醒, 根本無可能貪睡呀! 所以有時幾忟架, 佢有時郁只係因為紮醒, 唔係想食奶. 攪到我無覺好訓, 個人好攰呀!!

子爵府

MUSICAL,妳唔好咁諗啦!每個人都有情緒,妳係咪第一次做媽咪呀?其實我們每天都在學習,BB都係呀!如果下次開始無耐性時,試吓離開BB一陣(厨房或廁所),慢慢深呼吸,令自己安靜下來,再返去氹BB,每個人都有攰的時候,更何況妳已經自責緊,又點會係自私呢! :-P
妳BB幾大呀?我個豬仔22日大

複式洋房

係呀,我係第一次做媽咪架,BB而家38日大。

我其實聽到BB喊,但起唔到身,咁過一陣佢又同我一齊訓番,咁就過左食奶時間啦 --__--"

子爵府

妳個BB肚餓都瞓到呀!我嗰個會喊到拆天囉,經常性二個鍾就叫肚餓,我陪月會唔俾佢食,聽到佢喊我又喊 :-( 我諗唔駛旨意戒夜奶了

首頁

尾頁

跳至