跳至

首頁

尾頁

大宅

邊間私家醫院好?

各位靚媽:

係我地嘔到呆呆地時,原來不論諗住係公立定私家生b,宜家就要book醫院!

我係新手媽媽,平日都好少入醫院,都唔知邊間醫院好?

我打算去私家醫院生,我住係九龍,醫生話我可以選擇

1.法國
2.浸會
3.仁安

仁安好似話係專科生仔醫院,會唔會好d?但法國浸會比較近我屋企,交通又比較方便?

家陣都唔知點算! 各位,有無人有經驗,或者知道邊間好d呢?

Thank you !

大宅

Re: 邊間私家醫院好?

hi cattylui,

我都有朋友係以上三間醫院生bb, 而我亦觀察到一點點

1. 法國 : 交通方便, 方便家人探望, 有人報料話姑娘好惡 (我住九龍, 會去嗰到生)
2. 浸會 : 交通方便, 但比較舊同細
3. 仁安 : 環境勁正, 但交通不方便 (但我有朋友住tko, 都去嗰到生)

cattylui 寫道:
各位靚媽:

係我地嘔到呆呆地時,原來不論諗住係公立定私家生b,宜家就要book醫院!

我係新手媽媽,平日都好少入醫院,都唔知邊間醫院好?

我打算去私家醫院生,我住係九龍,醫生話我可以選擇

1.法國
2.浸會
3.仁安

仁安好似話係專科生仔醫院,會唔會好d?但法國浸會比較近我屋企,交通又比較方便?

家陣都唔知點算! 各位,有無人有經驗,或者知道邊間好d呢?

Thank you !

該用戶已被刪除

洋房

我住tko,選擇係養和生,因為醫生只會去養和同Canossa。
Canossa比較多雜費。

男爵府

好媽媽勳章

hk_bb: 你好呀, 我也是新手媽咪
我是住元朗打算開刀生BB係養和定仁安醫院好呀?

洋房

妳個醫生可以去養和或仁安咩?
我冇比較過但仁安應該近妳D!

伯爵府

畀面勳章

我生大仔時住沙田,當然去仁安生啦,D 姑娘+AUNTIE好好人,仁安環境+SERVICE很好,我和C6也很滿意 現在剛BINGO 雖然搬去了元朗,但我仍會去仁安生!!!
該用戶已被刪除

大宅

hi Cattylui,

仁安係貴過法國嫁!!!

>> CLICK HERE for 仁安收費 <<

>> CLICK HERE for 法國收費 <<

[quote]
Chips&Dale 寫道:
Cattylui,

我都好贊成去仁安生, 我朋友一個係法國, 一個係仁安生, 嘩, 我覺得係仁安生好似住酒店咁, 環境好舒服, 生完最緊要係可以休息到, 法國

洋房

Hi Cherie&MoMo,

我朋友第一胎响canossa生,十二月第二胎都會响canossa生。聽講ok!
但我比較過canossa同養和,如果bb在晚上出世,附加費很貴。同開刀生會貴好多。
所以我選擇咗養和!
交通方面則canossa比較方便。
該用戶已被刪除

洋房

我都唔太清楚,第一胎,醫生只可以去養和&canossa。在費用方面比較,因為唔想開刀,bb唔知會唔會响晚上出世,所以才選擇養和。聖保祿就唔清楚啦!
希望其他姊妹分享一吓!

複式洋房

我係第一次有BB.好多事都懵懵地。多謝大家的info.我本来想在法國医院,而家都想在仁安(my mother-in-law is living in Tai wai)。 但是我聽講仁安,有好多大陆的孕婦,好擔心唔够人爭。I am 8wks.. and I don't know when I shall go to see the doc. for check up. Anyone can tell me ? Thank you

複式洋房

我都係會响canossa生, 都想揀日子開刀生,請問您會搵邊個師傅揀日子呢,我仲未揾到師傅,可以給我一些意見嗎?

首頁

尾頁

跳至