美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

你地覺得自己點解會肥....

減肥係每個女人0既終生事業, 你地覺得自己點解會肥呢?
1. 懶做運動
2. 忍唔到口食野/專中意食肥野
3. 水腫, 淋巴塞
4. 生完小朋友
5. 天生肥種
6. "盤啤", 由得自己肥0既心態
7. 新陳代謝慢, 飲杯水都肥
8. 老公中意自己肥
我就係1+2+3+7, 我冇小朋友0架, 唔可以賴個仔....
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

大宅

Re: 你地覺得自己點解會肥....

我就係1, 2, 3, 5, 仲要減完唔去努力keep住 :-(
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

複式洋房

我係12347既問題,好似食多又肥食少又肥,都唔知點解.D人成日都話生完小朋友會肥過以前,但我好多朋友生完仲瘦過未生 :-( :-( :-(
hi

男爵府

1. 懶做運動
2. 忍唔到口食野/專中意食肥野
3. 水腫, 淋巴塞

6. "盤啤", 由得自己肥0既心態

等我又賣下廣告先

不過自從食左西柚餐後,我又有返自信、希望啦

男爵府

1+2+4+&

子爵府

原來多數人都係衰懶郁同大食....
不過有樣野, 唔知大家知唔知, 點解肥開有條路? 越肥越易創新磅數紀錄。
我個c6大學時係讀食物科學系0既, 佢話我知, 原來人0既脂肪細胞自發育完成後會有個數目, 數目多少視乎遺傳機因同後天飲食活動習慣。如果後天勁食又唔做運動, 脂肪細胞就會增加, 增加左之後就會永遠都0係度, 唔會消失, 不過就可以減左細胞入面0既脂肪, 但個"囊"就永遠0係度, 一食番多野又會塞番漲個"囊", 好易會肥。
所以如果去到一個歷史高位, 就要諗計減左佢, 如果唔係就會製造新0既脂肪細胞, 就越難減。
以我個人為例, 以前點都唔會過100磅, 之後漲到過110磅, 就好易到呢個位, 但到左呢個位, 又唔會咁易破上, 一旦過左製造左新0既細胞, 又會好易到呢個新位, 好似0的股市咁破位而上......
所以我而家去到歷史高位118, 就死都唔比佢破上去, 如果唔係就越來越易肥, 越來越難減
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

男爵府

請問你幾高? 我同你same case!
siufung 寫道:
原來多數人都係衰懶郁同大食....
不過有樣野, 唔知大家知唔知, 點解肥開有條路? 越肥越易創新磅數紀錄。
我個c6大學時係讀食物科學系0既, 佢話我知, 原來人0既脂肪細胞自發育完成後會有個數目, 數目多少視乎遺傳機因同後天飲食活動習慣。如果後天勁食又唔做運動, 脂肪細胞就會增加, 增加左之後就會永遠都0係度, 唔會消失, 不過就可以減左細胞入面0既脂肪, 但個"囊"就永遠0係度, 一食番多野又會塞番漲個"囊", 好易會肥。
所以如果去到一個歷史高位, 就要諗計減左佢, 如果唔係就會製造新0既脂肪細胞, 就越難減。
以我個人為例, 以前點都唔會過100磅, 之後漲到過110磅, 就好易到呢個位, 但到左呢個位, 又唔會咁易破上, 一旦過左製造左新0既細胞, 又會好易到呢個新位, 好似0的股市咁破位而上......
所以我而家去到歷史高位118, 就死都唔比佢破上去, 如果唔係就越來越易肥, 越來越難減

大宅

siufung,

請怒我直接, 我想問問, 個時係咁樣減, 上圍會唔會縮水呢? 而家減肥, 最怕就係上圍會縮水呢
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

男爵府

niceperth 寫道:
siufung,

請怒我直接, 我想問問, 個時係咁樣減, 上圍會唔會縮水呢? 而家減肥, 最怕就係上圍會縮水呢

一定會縮水 我以前試過廋到無野睇,之後肥返要買過晒bar,而家減肥又要再換bar

大宅

下........我唔想咁呀 :-(
而家已經唔係大, 如果縮埋水就....... :-( :-(
touch wood!

子爵府

我果時減得咁勁, 由118磅減到93磅, 三圍係由34D,27.5,36 減到 32C, 22.5, 33。係就係細左少少個胸, 但係係好睇左,因為肥果時個胸0既形會唔好睇,只覺好肉感。瘦左之後個胸係縮左少少, 但結實了, 形態都靚左。
我本身骨架好細, 得5'1"高, 就算肥到118磅果時頂多著中碼衫, 有時細碼都仲可以, 瘦0既時侯著加細都覺有少少鬆。
所以我中意個胸細少少都冇乜所謂, 因為我唔高如果大胸會好擁腫, 而且我本身個胸幾好肉, 細少少冇所謂。
講真減成10磅以上,冇乜可能瘦身唔瘦胸, 點都會縮少少, 因為胸都係脂肪組成。除非做局部抽脂或做減肥機, 專減一個位。
siufung,

大宅

siufung,

你就好啦, 減完都有C, 我真係唔敢想像減完平哂會係點, 接受唔到架.......touch wood touch wood touch wood!!

子爵府

咁如果你不嬲個胸唔係太好肉,咁減左對你0既影響就冇咁大, 可能縮少少姐, 唔洗擔心。(細少少胸好過做肥師奶呀)
我之前一路用開B,C cup 0既bra (因為有時0的款B 都已好大個杯), 但肥左0既時候我連買衫0既心機都冇, 仲點會買過0的新bra? 所以果時著到迫爆, 扣最開面0既扣, 放鬆條帶, 都"擠"到肉滕滕, 著左衫就會好師奶.....
siufung,

你就好啦, 減完都有C, 我真係唔敢想像減完平哂會係點, 接受唔到架.......touch wood touch wood touch wood!!

大宅

我而家就學人食代餐, 因之前整親就唔可以做gym住, 但自己知道而家一路一路會肥, 因唔可以做運動......
所以先食番代餐, 講真, 真係要好忍得口先得架, 如果唔係等於掉錢落海!
我都明白呀, 而家夏天又黎喇, 我要減成20磅, 冇得做運動, 自己怕去睇減肥醫生, 都唔知減到幾時先得

子爵府

niceperth,請問你而家幾磅呀, 你又有幾高呀?
我而家就學人食代餐, 因之前整親就唔可以做gym住, 但自己知道而家一路一路會肥, 因唔可以做運動......
所以先食番代餐, 講真, 真係要好忍得口先得架, 如果唔係等於掉錢落海!
我都明白呀, 而家夏天又黎喇, 我要減成20磅, 冇得做運動, 自己怕去睇減肥醫生, 都唔知減到幾時先得

大宅

我大約5呎4至5, 但就140磅, 骨架都大, 唉....你話係咪要喪減20磅先得丫.......肥到咩都買唔到喇

子爵府

咁你真係要減20磅至得, 如果你得番115 - 120磅, 就最正斗。其實我好羨慕你地呢0的高0的0既女仔, 肥瘦可以增減,但高矮就點都唔得。好彩我骨架細, 比例好, 都叫做嬌小玲瓏。我有個朋友同我一樣高,但170磅, 好似矮冬瓜, 好慘....
係呢, 你肥係肥得鬆泡泡定好結實呀, 如果係前者, 會易搞好多。
我大約5呎4至5, 但就140磅, 骨架都大, 唉....你話係咪要喪減20磅先得丫.......肥到咩都買唔到喇

大宅

我係前者, 冇肌肉, 得肥肉, 之前試過去食減肥藥, 之後double咁肥番!! 而家咪攪成咁lor.......
所以唔敢再食減肥藥, 食番代餐, 不過真係真係要忍口, 都幾辛苦架
高有咩用丫, 而家咪成個大山婆咁lor.......好難頂架

子爵府

我就係肥到就黎想自殺都唔肯去食藥0既人。因為我真係好怕有後遺症, 又好驚會反彈, 食完瘦一陣, 肥就肥番成倍,自己呃自己, 又0徙錢。
你諗下, 做運動咁辛苦我都寧願去做, 都唔肯食藥, 就知我幾驚食藥。我有朋友食完藥 (佢係睇西醫減肥0既), 好快反彈, 而家仲肥到收唔到科..... 佢仲話, 食完0的藥會手震, 心跳, 頭暈, 冇晒食慾, 便秘, 嘔心, 大脾氣, 冇精神....聽完我就怕怕。不過我唔係話隻隻藥都一定係咁, 可能有0的對一0的人係有效又冇我所講0既副作用0既, 但係就視乎係敢唔敢試。
我係前者, 冇肌肉, 得肥肉, 之前試過去食減肥藥, 之後double咁肥番!! 而家咪攪成咁lor.......
所以唔敢再食減肥藥, 食番代餐, 不過真係真係要忍口, 都幾辛苦架
高有咩用丫, 而家咪成個大山婆咁lor.......好難頂架

大宅

而家我做唔到運動, 所以就真係要食少d, 所以揀番食代餐, 盡量食少d, 唔好俾佢再肥落去, 望見自己肥到咁樣, 真係陰功....

首頁

尾頁

跳至