跳至

首頁

尾頁

大宅

你地屋企有冇蚊患?解決方法?

想問下屋企有蚊!已經用蚊賬!
想問下用邊隻滅蚊產品比較好.因為唔知邊隻有效得嚟又對BB無害!
例如:屈臣氏$99滅蚊燈.千色店$480補蚊器.唔知好唔好!

子爵府

Re: 你地屋企有冇蚊患?解決方法?

你屋企有無整蚊網???蚊網加蚊脹應該足夠,有BB最好唔好用蚊油既蚊燈.

大宅

窗有窗紗.床都有蚊賬.
但係屋企都係有蚊,因為住係近山邊且低層!
d蚊會係我出入時經大門,或者係廁所�廚房既抽氣扇”燶”位走入屋!所以好頭痛!驚bb出世後會比蚊針!

係咪指雷達個隻電驅蚊器唔好? :-x

子爵府

抽氣扇唔用就拉好個蓋,跟住你可以在大門口放蚊油既蚊燈,或驅蚊器,d蚊就唔入黎,我屋企都係咁,就算入都係一兩隻,盡量遠離亞B間房,加上亞B落蚊脹訓,被針既機會好低.如果再擔心可以去吉之島或者永安買隻防蚊lotion比BB搽.(你去嬰兒部問下,我唔記得咩名).

其實隻隻驅蚊器都有些毒素為安全起見唔好放係亞B間房.
cc123456 寫道:
窗有窗紗.床都有蚊賬.
但係屋企都係有蚊,因為住係近山邊且低層!
d蚊會係我出入時經大門,或者係廁所�廚房既抽氣扇”燶”位走入屋!所以好頭痛!驚bb出世後會比蚊針!

係咪指雷達個隻電驅蚊器唔好? :-x

別墅

我可以介紹呢一隻俾你,我而家成家用都幾好~~~~~

http://hk.myblog.yahoo.com/stupid-mum/article?mid=335

大宅

我係0707媽咪, 我近排買左個電子摳蚊器, 佢只會發d蚊怕既聲來趕蚊, 你就只會聽到好輕微既deedee聲 (唔留心係聽唔到). 係吉之島電器部買, 好似二佰幾, 買咗之後呢幾日都冇蚊針過

大宅

我在日本城買了防蚊網, 貼在常開的窗, 都好work~ 而且買了個蚊帳夾在bb床, 打算防蚊同擋住冷氣的風~
[link=http://www.TickerFactory.com/][image noborder]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;29/st/20101228/dt/14/k/e4b9/preg.png[/image]
[/link]

大宅

qqyuen

我看了!請問係邊喥買?幾多錢?

別墅

cc123456

我個陣係去sogo 專櫃買既, 荷花都有.....不過個防蚊液既outlook會唔同樣架啦.....幾多錢唔係好記得..買左好耐lu...
我而家用都幾work......(^^)...我訓覺全家都會用.....如果你個b太細驚既話就搽係陣衫邊.....

qqyuen

大宅

我去西田見到了! 試左tester..我覺得個陣味好勁好濃!
$150都幾貴...唔捨得買嚟試呀!.

qqyuen 寫道:
cc123456

我個陣係去sogo 專櫃買既, 荷花都有.....不過個防蚊液既outlook會唔同樣架啦.....幾多錢唔係好記得..買左好耐lu...
我而家用都幾work......(^^)...我訓覺全家都會用.....如果你個b太細驚既話就搽係陣衫邊.....

[quote]
qqyuen

[/quote]

首頁

尾頁

跳至