想生BB

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章

我呢胎陀左五個月,不過bb係我肚入面只係得13週,

水晶宮

Re:

sorry for hear that, take care. 試吓中e調理好身體先, 好好保重。

但我想知點解咁嘅, e生唔係check住嘅咩? 有無照ultra sound??

水晶宮

好媽媽勳章

Re:

我表姐都叫我睇中醫調理下身體先,
我都未知點解呀,如果我唔係兩個月前約定醫生5個月去照,都唔會知
wewe 寫道:
sorry for hear that, take care. 試吓中e調理好身體先, 好好保重。

但我想知點解咁嘅, e生唔係check住嘅咩? 有無照ultra sound??

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re:

kitty0502,

你要好好調理身體先好再黎過呀

大宅

Re:

Kitty,

知道左你o既情況, 都好鄧你難過!

我都好似你o甘,已經有左兩個,又意外懷孕, 本來都開心o甘期待新生命(連名都改左), 點知上個月(9WEEK幾)小產左!
開頭個陣, 都好唔開心, 成日諗住再追, 依家就無諗啦, 始終要照顧兩個大o既, 時間都唔係幾夠.

不如你都係先調理好身體先啦, 自己身體重要架, 仲有大o既要照顧呢,你重後生, 遲o的睇下醫生點講啦.

水晶宮

好媽媽勳章

Re:

多謝你地關心
我都有唔開心,成日諗住再追,不過怕會不育,因為bb係我肚入面c左太耐,所以都有擔心,當然今年都唔會諗追多個住,起碼出年二,三月既時候我先會再追
不過到時可能又會改變主意,始終因為依家唔捨得個bb先咁講

子爵府

Re:

其實我都想知點解健康院果邊會話你個bb仲有心跳??有無返去同d姑娘講

水晶宮

好媽媽勳章

Re:

無呀,我d屋企人叫我去投訴,有乜可能話size 正常同有心跳

子爵府

Re:

咪係law, 好多mama除左健康院之外都唔會去睇c + e生嫁
佢地甘唔小心, 真係要反映下

水晶宮

好媽媽勳章

Re:

我就係其中一個,所以我呢次真係好傷心 :evil:

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re:

邊間醫院咁求奇. 你直情要去信報館投訴啦

你有乜寃訴係呢度講都得, 呢度好多報紙人係度遊架 :mrgreen:

水晶宮

好媽媽勳章

Re:

唔係醫院,係健康院,元朗容鳳書 我d家人都叫我去報紙投訴 但我未作準備
miffymiffy 寫道:
邊間醫院咁求奇. 你直情要去信報館投訴啦

你有乜寃訴係呢度講都得, 呢度好多報紙人係度遊架 :mrgreen:

子爵府

Re:

快d去投訴啦
甘對d mama好無保障嫁, 同你摸肚ge姑娘一定要再學多幾年先出來做呀

水晶宮

好媽媽勳章

Re:

我星期一就打去投訴,如果佢唔處理我就去報管
奀奀豬0702 寫道:
快d去投訴啦
甘對d mama好無保障嫁, 同你摸肚ge姑娘一定要再學多幾年先出來做呀

子爵府

Re:

一於甘話啦, 亞媽期待住ge小生命不知不覺間無左, 幾難受呀 :-(

水晶宮

好媽媽勳章

Re:

咪係囉 :-( :-( 話無左就無左,仲要咁耐
你話一兩個禮拜我都接受呀
奀奀豬0702 寫道:
一於甘話啦, 亞媽期待住ge小生命不知不覺間無左, 幾難受呀 :-(

子爵府

Re:

等待驗證會員

Re:

咁妳無乜嘢先兆咩?留紅色嘢之類.............

大宅

Re:

不如您搵個中醫調理下身體丫~我上年8月都好似您咁, bb 12週果時諗住去照下仔定女...點知原來bb係9weeks果時已經停左心跳同發育,(我同您一樣冇流血冇肚痛,咩都冇)..之後我搵左個中e調理~結果好快就有左喇又~~而家就黎生添喇~ 所以唔好灰心呀~~~努力呀!!!

水晶宮

Re:

support you.......間健康院真係好離譜

首頁

尾頁

跳至