自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Re: 急.....想問下邊度有蜆掘??????

去左泥涌囉,掘左1個鐘多d巳經夠啦,
再掘真係攞唔到啦,
不過今日唔係大潮所以都只係岸邊掘ja,
我諗大潮會多好多&蜆既品種多d囉,
我都唔知d蜆多唔多沙ge,
養到聽日先知

cheerma 寫道:
wa! 掘到咁多!! 最後你去左邊到掘呀?

[quote]
iloveyoub4 寫道:
今日去左掘啦,有好多好多呀,仲幾大隻咁囉
[/quote]

子爵府

好媽媽勳章

泥涌如何去,

子爵府

iloveyoub4 寫道:
今日去左掘啦,有好多好多呀,仲幾大隻咁囉

嘩~~~都幾大隻同幾多wor~~?,我都好鐘意掘蜆架

伯爵府

西沙茶坐對面既海灘就係ge啦,
好似係新城市搭299,
果度好多石頭ge不過石頭下原來係有咁多蜆掘囉

magee009 寫道:
泥涌如何去,

大宅

入來泥涌做咩唔上來我屋企坐下飲杯茶呀

伯爵府

louise0752

好多狗呀我驚比狗咬呀
我去左bbq埸前面掘ja嗎,
請問一下果度d蜆食唔食得ge
bbq場果度d人食幾好食wor

louise0752 寫道:
入來泥涌做咩唔上來我屋企坐下飲杯茶呀

大宅

d蜆食得嫁, 記住用鹽水養一晚先, 好多狗狗, 係呀, 呢度好多狗嫁, 如果你下次見倒有個傻婆拖住一隻濕水狗,
果個咪就係我囉, 哈哈哈.

入來泥涌都可以在大學火車站搭小巴, 快d嫁

伯爵府

louise0752

唔該曬 ,返到屋企巳經浸左啦
真係好多狗囉,
最攪笑係村口果隻好似旺材咁樣既狗囉

另外我都想係度再次多謝今日係bbq埸果幾位哥哥仔
佢地真係好好人我好感動
事關我同亞女去到泥涌去到佢地個bbq場前面掘ge時候
都掘唔到wor,
小小唔開心咁諗住走啦,
經過bbq埸我就多口問一個哥哥仔點解無蜆掘ge
佢話有好多ge仲同我地再落番去幫我掘wor
仲教我點掘呀,
之後我地掘左有啦佢先上返bbq埸,
咁我地係咁掘係咁掘啦,
一陣子過後另外一個哥哥仔攞左2張椅子比我比坐係度掘,
佢話咁樣就唔洗咁幸苦wor,

係呢度再講一次唔該曬

d蜆食得嫁, 記住用鹽水養一晚先, 好多狗狗, 係呀, 呢度好多狗嫁, 如果你下次見倒有個傻婆拖住一隻濕水狗,
果個咪就係我囉, 哈哈哈.

入來泥涌都可以在大學火車站搭小巴, 快d嫁

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

iloveyoub4,
係呀, 呢度d人好好嫁, d隔離鄰舍好似一家人咁嫁, 同埋呢度幾間bbq d野都幾好味嫁. 我通常每次約d朋友去我屋企bbq之前都去掘d蜆來俾佢地燒嫁. 成日俾佢地笑我好似蠻荒野人........

伯爵府

魚生

係呢點解咁樣會快好多呢我諗唔明呀,
今日bbq埸果度d哥哥仔都係咁教我wor

[quote]
魚生 寫道:

伯爵府

iloveyoub4

今日體會左啦
感覺好好呢
連d小巴司機(綠色果d)哥哥都好好人
係市區就小有咁既感覺lu

iloveyoub4,
係呀, 呢度d人好好嫁, d隔離鄰舍好似一家人咁嫁, 同埋呢度幾間bbq d野都幾好味嫁. 我通常每次約d朋友去我屋企bbq之前都去掘d蜆來俾佢地燒嫁. 成日俾佢地笑我好似蠻荒野人........

禁止訪問

伯爵府

係呀都算豐富啦,亞女玩得又開心,幾好幾好

004 寫道:
b4

你終於去咗泥涌呀, 收穫好豐富喎, 係咪好有滿足感呢!

伯爵府

頭先整左d蜆啦,
un.................... 成口都係沙唔食得,
亞女鬼曬咁嘈話我唔比佢食tim
下次唔去泥涌掘啦

大宅

係因為泥涌D蜆污染左唔食得定還是你D蜆浸水時間末夠耐未曾吐晒沙呢?

大宅

wendykaka 寫道:
下次有機會去梅窩海灘丫, 水退時好多村民一齊係度掘蜆. 有 d 蜆仲好大隻添.

係呀....梅窩海灘有時D蜆好大隻,有次我同老公雖然掘得8隻(水退時有D停

伯爵府

cocobean225

d水都好清,
食落又無火水味wor,
係多沙囉,
可能真係浸水時間末夠耐呱

cocobean225 寫道:
係因為泥涌D蜆污染左唔食得定還是你D蜆浸水時間末夠耐未曾吐晒沙呢?

別墅

又有假日好去處,多謝各位報料

複式洋房

噚日老公同呀仔(3歲)去左小欖掘,掘左.....................28隻,但呀仔好開心,搭巴士返屋企未到第二個站就瞓左

首頁

尾頁

跳至