意見反饋
義工

想生BB 今日: 185|主題: 98667

跳至
想問你地係day幾check到bingo呢?

大宅

國民生產總值:2395

想問你地係day幾check到bingo呢?

想問你地係day幾check到bingo呢?我今日係DAY26,請問可以CHECK到嗎?買左B仔,但未CHECK。

大宅

國民生產總值:3957

Re: 想問你地係day幾check到bingo呢?

我打算聽日check(day 38),祝我好運!!

你cycle幾長? m應到又未到果日就可以check! 祝好運!!

大宅

heygirl,
祝你好運呀!你一定bingo架! :-P
我cycle吾定,34,36,42,45日都試過,所以都吾知幾時check,咁你有無咩吾舒服,e.g.作悶咁呢?

大宅

鬆弛熊,

我冇作悶,呢兩日有d胃痛。 你有冇check幾時排卵? 如果cycle咁長,可能較遲先排卵。我上個cycle day31就黎m, 但亦試過day 36,7先黎

別墅

國民生產總值:722

鬆弛熊,

如果你cycle咁唔定, 你搵到排卵日就會知幾時下次M到, 一來方便你check bingo, 二來方便你準備m巾旁身. 因為每個人排卵日至下次來M日子唔會差太遠, 例如你係排卵後13日來m, 你下次都好可能係, 所以只要你掌握到排卵日就好方便, 用體溫又得, 用d仔又得.

鬆弛熊 寫道:
heygirl,
祝你好運呀!你一定bingo架! :-P
我cycle吾定,34,36,42,45日都試過,所以都吾知幾時check,咁你有無咩吾舒服,e.g.作悶咁呢?

大宅

鬆弛熊,

我今朝check左啦,係bingo!! 好開心!

大宅

國民生產總值:1163

heygirl congrats!

I found out BINGO on Day 30 (cycle around 25/6)

大宅

heygirl,
Congratuations! 聽到你bingo,好開心呀!可吾可以講下你試左幾耐bingo,同埋有無用排卯棒check呀?
好鄧你開心呀

大宅

米米女,
吾該曬呀!原來係有咁既原理,不過我仲未試排卵棒,吾知難吾難check架呢!因為見到另一個topic,有人講,話好難用。想問
你有無用過?
用邊隻?
有咩要特別注意?
吾該曬呀!

大宅

鬆弛熊/vancouver,

多謝你地呀!! 我試左4個cycle bingo! 我cycle約32-34日(不過都試過一次成38日先黎), 半年前我開始量體溫,但試左兩個月失敗之後,第3個月就冇量(因為覺得大壓力,愈緊張愈難中),fail今個cycle又量番,不過我都係量到高溫就冇量,唔想朝朝睇住個溫度計做人。冇用排卵條,諗住今次唔得就試下!

d11,13,16有do do
d26 胸脹
d27-29 額頭有暗瘡,但係時起時散
d28 皮膚差,有兩dat好鞋,化唔到妝
d29, 30 好倦但訓唔到
d31 成日都好肚餓
d34 有少量黃色分泌
d 36 有一小滴粉紅色血, 胃痛

本來我記錄低身體狀況諗住可以同下個月比較下,好好彩中左!

呢個cycle我放鬆左,奶茶我都飲左兩杯,零食都有食,又去食壽司飲綠茶.....放鬆d真係易d bingo!!

希望各位姊妹快d bingo!

大宅

heygirl,
好多謝你既分享呀! 對我地努力中既朋友們真係好有用!
不過我有一個問題想問,點解你會決定到day11,13,15dodo既?
因為你話你無用排卵條。
我唸住今個月吾得,會試下用排卵條,你知吾知邊隻好呀?

大宅

國民生產總值:1567

heygirl,

恭喜你呀! 記得保重身體! 多多休息!

鬆弛熊

我係大約排卵後十日度用d仔驗排卵紙驗到有個影甘, 之後就每日深色d同粗d, 到左應來m果日就用驗孕棒驗, 有個烘, 之後果日又驗多次就有條淺色線...之後去醫生度confirm左...

你有無量開體溫甘? 如果cycle唔定就最好大包圍do do, 即隔日do do, 甘樣你同你老公仔都會辛苦d :lol:

希望可以幫到你! 祝好運!

大宅

Meow33,
Congratulations! 及多謝你既分享呀!但我吾係好明你所提及既
〔大約排卵後十日度用d仔驗排卵紙驗到有個影甘〕
點解排卵後十日先用排卵紙check,乜排卵紙不是用來check幾時排卵嗎?我吾係好明呀!因為我未用過,你可以解釋比我知嗎?
麻煩曬!

別墅

國民生產總值:960

heygirl,

恭喜您! 真係bingo, do3日就bingo. 咁快就有反應. 到醫生confirm咗未?

Meow33,

恭喜喎! 咁容易bingo? 排卵後十日度先用d仔驗排卵紙驗? 會唔會太遲?

大宅

KittykyChan,
我想問點解排卵後十日度先用d仔驗排卵紙驗?
我吾係好明,點解吾係m來之後既10-12天到用d仔check幾時排卵嗎?

別墅

國民生產總值:960

鬆弛熊,

唔係呀! 其實係Meow33之前解答您...... 其實我都唔係好明, 正反問Meow33咋!

大宅

KittkyChan/Meow33,

多謝大家的祝福!!

鬆弛熊,

我之前係有量體溫,大概知道d18左右排卵,再加睇分泌。d人話d精子儲咁耐唔係咁好,就算未到排卵期都do一兩次先。而我係想要囡囡,應該係排卵之前do,所以d16之後就唔再交功課。

大宅

排卵後十日用d仔,係想知道有冇bingo呀!!

本來諗住今次唔得,搵bk miffymiffy買排卵紙試下!

大宅

heygirl,
bk miffymiffy既排卵紙係咪平d同好d架?
我都想買 :lol:

大宅

鬆弛熊,

我都唔知,因為未試過。呢度應該有好多姊妹幫佢買。

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.