意見反饋
義工

自由講場 今日: 420|主題: 1004243

跳至
你地信唔信有惹鬼,搞到病唔好

男爵府

國民生產總值:5370

你地信唔信有惹鬼,搞到病唔好

我四月頭和姑拉,兩家人去泰國玩回來, 之後我就開始病,佢地個個都無事, 我看了數次醫生都搞唔掂,一到晚上約三點鐘就開始咳,晚晚如是, 好似教了鬧鐘咁, 係咳到要攞命個隻, 每天要搞到臨天光才可入睡, 之後,有個aunti 同我講:(喂, 你是否在泰國惹到d "woo jold" 野, 之後,佢叫我到紙扎鋪問下, 拜下, 咁我媽昨晚,同我晚上攞d 黃色的紙 和燒香, 繞着我說, 呢到有錢, 請你去飲, 去食, 去玩, 你唔好跟住佢, 比佢有覺好訓, 唔該你呀!! 然後落街燒d金銀e紙, 好奇怪, 我昨晚,真的咳小好多, 你地話是否巧合
有捨必有得 有得必有失

大宅

國民生產總值:2073

Re: 你地信唔信有惹鬼,搞到病唔好

我信... 因為我同我細佬都試過.... 不過果時我得果10yrs, 我細佬仲係bb, 我同佢都病左成個月!! 我阿婆到紙扎鋪問下, 拜下之後一兩日就好返lu~ 所以我信!!
寶貝"蓁蓁"私相簿<18/4 update左喇> [img align=right]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-40535_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59073-51902_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-96157_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-30958_s1.jpg[/img]

複式洋房

國民生產總值:224

男爵府

國民生產總值:5370

我家下都未完全病好, 只是感覺好了好多,上到網, 只是我沒有feel 到有隻 ghost 跟住我

有捨必有得 有得必有失

大宅

國民生產總值:1092

信.
:-) :-) :-)

珍珠宮

國民生產總值:37321

2018勳章

上年清明我帶對仔女出街食飯
成11點先返屋企,當時我住大埔村屋
我囡只得1歲坐係bb車,我推佢行入一條直路
一踏入去我囡開始喊,仲喊得好大聲,好慘
隔左一日我囡發燒,仲抽筋,,,,入院
我諗諗下唔對路去紙扎鋪問,燒左衣
即晚已退晒燒....
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

男爵府

國民生產總值:8975

你呢種係氣管敏感, 我都識過果時99搬郁動左佢d千年塵埃, 果時唔為意咁就咳左兩個月, 每日定時咳到嘔, 其他時間好人好者一聲咳都可以無, 中西醫睇左幾千蚊, 直到我都搬離果間屋3日就好番啦
可能早排空氣差誘發敏感, 而氣溫轉變刺激你咳, 因多數臨天光氣溫會轉變, 我勸你正視呢個問題好過, 敏感可大可少

伯爵府

國民生產總值:15505

我仔上次病咗1個月都未好番,燒咗嘢就好番

大宅

國民生產總值:2158

我家姐以前唔信呢家野架,所以新居入火,都無拜四角,同放(申)主,地主之類的野,有晚佢見到床邊有個男人座咗係到好耐,佢就郁唔到叫唔到只係睇到,之后個果月佢就生病,想唔信都唔得,之后先放返d(申)主在家,同埋燒返d野囉,咁就無再出見到喇,
ps當時只得佢一個在家中,一向身體都好好病就算有病都唔會咁耐先好
[

瑪瑙宮

國民生產總值:133862

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

國民生產總值:4205

我信呀!有晚去完99家食飯,八點幾行返屋企!一路上都同個囡玩,推住阿仔。當晚凌晨,阿仔就嘔!朝早就無事,第二日晚上又係一 係床到就嘔,凌晨又嘔多次!都睇左醫生食左藥都唔ok!第三晚又係咁!第四晚阿婆就燒左燒,果晚就無事
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

男爵府

國民生產總值:9546

好邪呀!!!!!!!!!!!

大宅

國民生產總值:2314

yes believe

別墅

國民生產總值:834

My experience was about 10 yrs ago, there was a male ghose followed me for 4 yrs. I kept on sick all the time and I was very very weak. Then one day I have a friend who have "yum yeung" eyes sees him and told me. That night my friend helped me ask that ghose what he want and he told my friend he wants me to be his wife. My friend told him I can't be his wife but we can burn a wife for him. The next morning we went to those "jeee jaat po" and bought him a woman and burn it for him right away. From that day on, I got healthy again and my friend didn't see him follow me anymore.

珍珠宮

國民生產總值:46690

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我信.......以前都試過睇幾次醫生都唔好, 呀媽就幫我去問紙扎舖, 好似叫查"日腳"?? 跟住買衣紙燒完就無事囉....

不過0個陣好驚架, 燒衣要夜晚燒, 仲要燒完就走唔好望番轉頭.

瑪瑙宮

國民生產總值:131273

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

大宅

國民生產總值:4820

2018勳章

我信ar
老公,我愛你,我愛你,我愛老公; 我是老婆,我是老婆,我是你老婆。 [img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

伯爵府

國民生產總值:18454

我信架

禁止訪問

國民生產總值:46216

大宅

國民生產總值:3425

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.