跳至

首頁

尾頁

複式洋房

pampers

用開pampers "特級綿柔" (藥房$98/1包),o者黃綠包裝有尿濕顯示o個隻 -- 比較貴。上星期買左比較平既 "舒爽護膚" (惠康特價$140/2包),o者紅色包裝o個隻試用,都ok,主要係冇尿濕顯示,同埋佢用隻好cheap既膠腰帶+2側貼紙 (貼住bb皮膚會好痛)。不過,如果換片多加留神唔好貼到BB就得啦。少數怕長計,大家可以試試。

侯爵府

Re: pampers

我亞b用緊s碼 - 係用 "超薄乾爽"(綠色包裝), 另外亦買左兩包 "特級綿柔" (黃色包裝), 價錢一樣, 但 "超薄乾爽" 片數多d. 我覺得效果一樣只係 "超薄乾爽" 無尿濕指示既分別. 所以會keep住用 "超薄乾爽"

複式洋房

我都有綠色果隻, 不過我覺得好似濕咗之後條片好墜手, 你哋覺唔覺 ? 我會係日頭用綠色, 夜晚用黃色or大王 !
jjwmkk 寫道:
我亞b用緊s碼 - 係用 "超薄乾爽"(綠色包裝), 另外亦買左兩包 "特級綿柔" (黃色包裝), 價錢一樣, 但 "超薄乾爽" 片數多d. 我覺得效果一樣只係 "超薄乾爽" 無尿濕指示既分別. 所以會keep住用 "超薄乾爽"

侯爵府

係呀, 濕左會好重, 因為裡邊既物料變左 jelly o甘!!!

[quote]
chanchan924 寫道:
我都有綠色果隻, 不過我覺得好似濕咗之後條片好墜手, 你哋覺唔覺 ? 我會係日頭用綠色, 夜晚用黃色or大王 !
[quote]

複式洋房

jjwmkk 寫道:

但綠色係 Made in China and 黃色係 Made in Japan !!

男爵府

細佬仔轉左"s"碼之後都係用"超薄乾爽",但換既次數係多左!!

複式洋房

有冇人要買綠色果隻pampers細碼, 因為我阿b著已經開始緊, 所以想平讓, 有興趣請PM我, 有2包 !

首頁

尾頁

跳至