在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 六幾年出世的 mama

是呀,不過吾知他們之間的所為大事以甚麼為準則 可能政府買地要去參與投地為準則呢

男爵府

環保接龍勳章

LOUISAKC
我屋企果份仲辛苦過日頭果份呀,起碼響公司都可以上下網呀,響屋企就要睇住兩隻野.細果個啱啱識爬識企,真係冇時停呀,連餵佢食野都周圍攪.佢仲要慢慢咀嚼果隻,又冇得叫佢食快d,終於就自己都冇得食啦...但係又見我會瘦喎! ?-(
大果個細個既時候我都仲有精力同佢玩下,而家就由得佢響床度玩,我就攤響床邊得佢唔好跌,自己又叫做有得休息下咋.

男爵府

環保接龍勳章

louisakc
我果個算係有做野既啦,例如煲水,掛衫,睇住bb等我沖涼,較水俾個大既沖涼之類囉,因為我屋企冇工人...不過,好多時都覺得佢地做得唔好囉.例如較水俾個大既沖涼,但佢唔會跟手攞埋衫,唔會做全套既.好多時都係我要執手尾.

LOUISAKC 寫道:
請不要介意我問一個問題,你們的HUBBY願意分擔家中的”小”事嗎?
(通常D男人都話自己係做大事的).

大宅

我老公返到屋企第一件事係沖涼, 然後上綱or看電視。的仔女逢星期幾什麽時間學什麽講十次都吾記得,跟本就冇心記。考什麽幼稚園,小學和中學都系我自己一個人决定,佢話樓下就得最緊要近。講起佢就

子爵府

畀面勳章

katiekma 寫道:
Hello 各位好, 我系66年架, 有個仔14歲讀S2, 個女5歲今年升小一, 6月2日等派彩。

馬可 寫道:
我都係66...個仔就快16.... :mrgreen:
亦係下班之友一族..... :-(

依...報到先
我都系66wor
不過我大果件10歲
細果件 8 歲咋
katiekma
點解你會隔咁遠先生第二個既:mrgreen:

:-? 沒有一百分的另一半,只有五十分的兩個人 :wave:

大宅

par3186,

因為個仔實在太曳, 希望可以追到個女"痴"下"錫"下mami, 好彩追到,個女暫時都聽話, 乘個亞哥好多好多。
[quote]
馬可 寫道:
我都係66...個仔就快16.... :mrgreen:
亦係下班之友一族..... :-(

依...報到先
我都系66wor
不過我大果件10歲
細果件 8 歲咋
katiekma
點解你會隔咁遠先生第二個既:mrgreen:

[/quote]

珍珠宮

畀面勳章

我隻佬成日恨仔既 唔知係咪因為佢係福建人呢 雖然我生既係囡,不過佢都好錫佢,因為囡真係好"痴"老豆既,(一齊打機個陣)

e排都幾煩,因為老公一個星期有5日要上CHINA做野,佢捱得好辛苦,所以佢決定QUIT左份工,可以多D時間陪屋企同有番D私人空間,我梗係全力支持佢啦,希望佢下個月會有OFFER啦,其實佢做ACCOUNT MANAGEMENT既,一定要上大陸返工既LU,但最好唔好要5日啦,其實佢唔係屋企,個工人都衰D,因為D工人都係怕個男主人,我又要返工,無計都要STAND :-(

別墅

我個有時會幫手o架..
話哂我都要返工o番
佢唔幫下手分擔點得呀

嘻嘻

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

嘩!今日上大陸唧,轉個頭又多左咁多姊妹啦,勁呀

子爵府

畀面勳章

由 katiekma
par3186,

因為個仔實在太曳, 希望可以追到個女"痴"下"錫"下mami, 好彩追到,個女暫時都聽話, 乘個亞哥好多好多。

我生第二個個原因
就好簡單咋
美其名就話生多個陪下個大仔
實質我恨女恨到癲就真

我仲記得第二胎五個月時去照
一知又系男仔既時候
就無晒心機lu :cry:
求其聽到個醫生話ok 呀仔好健康就落床lu

仲呻唔聽家姐話tim
家姐一早就叫我唔好照,
廢事一陣唔系女無心機"滂" wor

所以你就好啦
有個女.....我前年都仲好想最後博多下咖
不過最後.....都系唔敢lu
:-? 沒有一百分的另一半,只有五十分的兩個人 :wave:

複式洋房

Hi 各位,

我而家忙於幫個女搵暑期班o既資料, 等佢暑假過得充實D.

係呢, 妳地有冇升小一至小六o既小朋友有興趣參加教協夏令班呀. 響柴灣區某中學上堂, 由7月18日至8月3日(逢一至六)9:30AM - 12:30PM, 全期共15天, 有校車接送, 車費HK$320-350全期(只限港島區), 網址: www.hkptu.org/_academic/summer-prog/

我問過教協, 佢地話因為很多家長查詢有關升小一學生報讀問題, 所以會接受升小一o既小朋友報讀, 佢地將會同升小二的小朋友一齊上課

複式洋房

早晨 ,

今日好似最早我

複式洋房

par3186妳很有福呀 :lol: 我生三個都是女呀 :-(

大宅

par3186/cfplan,

同性別有同性別的好, 佢地會好傾的friend的。我個仔就當亞妹是個大公仔,每次一齊玩(吾系, 系亞妹比佢玩), 亞妹好快就會v哇大叫。

睇返之前的pages問點面對4x來臨, 我學譚校長, 過左30就吾數, 有次去body check, 的人問我幾多歲, 我即時真系答吾出

大宅

par3186/cfplan,

同性別有同性別的好, 佢地會好傾的friend的。我個仔就當亞妹是個大公仔,每次一齊玩(吾系, 系亞妹比佢玩), 亞妹好快就會v哇大叫。

睇返之前的pages問點面對4x來臨, 我學譚校長, 過左30就吾數, 有次去body check, 的人問我幾多歲, 我即時真系答吾出

子爵府

畀面勳章

cfplan 寫道:
par3186妳很有福呀 :lol: 我生三個都是女呀 :-(

傻瓜0黎咖
各人所愛不同0者
我夠夠話你好有福呀
我恨女恨到癲咖

如果只可生一個既時候
其實大家本身系鐘意仔定女既呢

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

珍珠宮

畀面勳章

我超恨女,好彩一生就中

其實bb只要9健康,仔女都無所謂,e個係我睇完想生bb既topic所引發既感覺

par3186 寫道:
[quote]
cfplan 寫道:

傻瓜0黎咖
各人所愛不同0者
我夠夠話你好有福呀
我恨女恨到癲咖

如果只可生一個既時候
其實大家本身系鐘意仔定女既呢

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: [/quote]

複式洋房

如果真的只可生一個 我真的很難決擇喎:-(死啦唔知點算好......O幣.....

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

複式洋房

大家來試下個心理測驗是否很準

一個很準的心理測試:按下面的步驟一步一步做,不要作弊,否則你的希望會落空(用3分鐘完成)發送這個留言的人說:她的願望在十分鐘內變成現實,記住:不要有欺騙行為。這個戲的結果非常有趣,注意:按順序往下讀,不能跳躍地往下讀(只要花3分鐘,值得一試)首先拿一枝筆和一張紙,當你在作出選擇時,如果是人物,保證是你認識的,無論是數字或名字都是第1直覺,每次向下移動一行──記住:不要跳行往下讀

一、首先,在一列中寫下1到11的號碼(即1、2、3、4、5、6、7、8、9、10、11)

二、在號碼1和2的旁邊,寫下你所想的任意兩個數字

三、在號碼3和7的旁邊,寫下任意兩個異性的名字。(注意:不要跳躍的向下看,不要作弊哦)

四、在號碼4、5、6的旁邊,寫下朋友或親戚的名字幕(不要有欺騙行為)

五、在號碼8、9、10、11的旁邊,寫下4首歌的名字。

六、最後,許一個願。

結果:

1. 你必須把這個遊戲告訴給(號碼2旁邊寫下的數字)個人。

2. 號碼3是你所愛的人。

3. 號碼7是你所喜歡的但不能與之相伴的人。

4. 號碼4是你最關心的人。

5. 號碼5是非常瞭解你的人。

6. 號碼6是你重要的人。

7. 號碼8的歌適合號碼3的人。

8. 號碼9的歌適合號碼7的人。

9. 號碼10的歌最能代表你的想法。

10. 序號11的歌是你對生活的感受。

讀完這個結果之後,在一個小時之內轉載到2個論壇,如果照此做,了你的許願就會變成現實,否則,就會事與願違

首頁

尾頁

跳至