意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 6|主題: 127095

這樣的工人,是否可以炒得?

複式洋房

國民生產總值:290

這樣的工人,是否可以炒得?

我剛發現工人偷了我的供樓信。問她還不承認。到我說給她最後機會,她才辯説偷來申請電話。(我覺得她可能是用來借錢)。

之前,她已經多次講大話。不聼我的做法,如把我們的衣服與她混合洗,做錯事不承認等等小事。

需要炒她嗎?

禁止訪問

國民生產總值:2066

Re: 這樣的工人,是否可以炒得?

大宅

國民生產總值:4007

如果你不信任她, 即是說每天都會提心吊膽咁就無謂啦.
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

公爵府

國民生產總值:27289

偷供樓信? 快的check吓仲有冇其他嘢唔見. 係我會即炒, 因日防夜防, 家賊難防

子爵府

國民生產總值:10622

醒目開學勳章

首先申請電話用僱主名地址信件係唔接受的,咁o既大話佢都講得出?

呢個情況你應該即時比警告信工人簽署佢承認偷僱主私人信件,當然亦可以叫工人寫離職信俾你,你可以叫佢即時走唔使補錢,如果工人走去告你,亦可以有兩封信證明你係因為佢偷野+辭職所以唔補一個月

當然若你覺得比無所謂咪補錢炒囉,放一個賊係屋,你自己諗囉!

珍珠宮

國民生產總值:44229

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

炒得

大宅

國民生產總值:3297

炒啦!

複式洋房

我想請教是否需要3封警告信才可以炒不用補錢?還有我請新工人最快都要1個月。怎樣處理才可以保證她不會對我bb不好?

謝謝。

珍珠宮

國民生產總值:44229

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

3封警告信之後都係要補錢,唔好諗啦,快d去揾定第個啦

複式洋房

國民生產總值:132

if me, say bye

複式洋房

其實我最怕請到一些極品。
因爲她工作能力是有的,對bb也細心。只是經常講大話,態度不太好。
但是否一般很少會遇到極品?

洋房

國民生產總值:33

我屋企個隻一樣!看在我個女份上!死忍!

大宅

國民生產總值:1704

yuenszewing:不誠實既人,你會相信佢是真心對BB好嗎?俾我,唔會將自己既寶貝交俾自己不信任既人。搵定人代替佢喇。到某天佢愈來愈大膽,你需要馬上炒佢時,又無人幫到你湊BB,就好麻煩了。其實我覺得遇到極品應該唔多既,但要遇到好好既工人,真係好難。人總有缺點,但唔可以衰最重要既野。

yuenszewing 寫道:
其實我最怕請到一些極品。
因爲她工作能力是有的,對bb也細心。只是經常講大話,態度不太好。
但是否一般很少會遇到極品?

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.