意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 32|主題: 38923

用咩野理由叫自己接受番佢呢

大宅

國民生產總值:1977

用咩野理由叫自己接受番佢呢

我呢個只系假設既問題

但系我又好想知你地既諗法
真實既做法又或者好似我咁諗下噏下既都歡迎

如果...系如果老公只系滾過一次
又或者只系同固定一個女人既
佢又已經誓神劈願
或者系比你發現左啦
總之就當你都系想想地再一齊啦

咁你會比咩野理由自己再去接受佢呢
比較同計較都一樣令自己唔開心

公爵府

國民生產總值:29677

Re: 用咩野理由叫自己接受番佢呢

呢樣野就好睇個人既

有些有就覺得一次不忠,百次不容
有D就始終會比次機會大家既
但我個人認為,如果係咁,我一定會同佢分開冷戰一吓,
然後再睇佢仲有冇去滾囉
有時男人係講一套做又一套架,
如果我咁易比佢氹番,佢就會以為好易氹,咁就好易有下一次架喇

如果分開期間,起碼要分開一兩個月WOR~~
睇佢會唔會又因為時間多而又去識女仔,定乖乖係屋企做番好老公囉

珍珠宮

國民生產總值:45063

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我ge睇法好簡單,而且老公都是知道的,真係工作需要或者飲大左一次過做錯野,我會比一次機會佢,因為個心始終沒有背離我,這個當然只是比一次機會,重犯就係咁先。若有一個固定女友(即婚外情),即係你同佢講心,你個心已背離我,沒有情講,即時離婚。每個人都要為佢做過的事承擔後果,所以唔會再比機會佢,因為我的立場一早已講明,明知固犯罪加一等,因為今次原諒佢,自己仍會時時捕風捉影,咁ge關係都唔會長久,長痛不如短痛啦,而且我們講好了,誰先負了誰,兒子就歸對方,所以有了仔仔我已好足夠。

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

其實每個人都有錯...比次機會佢...亦都比次機會自己...雖然心入面可能仲有條刺係到...但係如果佢係真心悔改...相信可以用時間證明...如果比多一次機會佢...佢都係照出去滾...咁呢個男人要唔要都擺...你可以死心...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

國民生產總值:1660

我朋友試過給他老公一年時間﹐但最後她都決定離婚﹐我朋友說:雖然這一年他真的改過和對她千依百順﹐但她心裏的刺此終除不掉﹐所以她有這決定
如是我真接受不了﹐長痛不如短痛

男爵府

國民生產總值:6946

其實你係要問自己是否可有刺當冇刺。

樓主咁問得,其實都係仲有感情,但又唔多甘心就咁就接納番佢,又怕未知的將來。

你是愛自己多d定愛佢多d,愛自己的話,就不要再比人有機會傷害自己,愛佢的話,要承受到將來可能再受傷。

公爵府

國民生產總值:27527

好媽媽勳章 畀面勳章

我唔會接受返佢,當佢生左愛兹!
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

公爵府

國民生產總值:27527

好媽媽勳章 畀面勳章

因為我諗到時我會憎佢多過愛佢lo!
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

複式洋房

國民生產總值:399

就算我仲係好愛佢的話我都會比時間自己忙記佢...我一定唔會接受到 過唔到自已果關

大宅

其實你係要問自己是否可有刺當冇刺。

樓主咁問得,其實都係仲有感情,但又唔多甘心就咁就接納番佢,又怕未知的將來。

Irene_BB 寫道:
我朋友試過給他老公一年時間﹐但最後她都決定離婚﹐我朋友說:雖然這一年他真的改過和對她千依百順﹐但她心裏的刺此終除不掉﹐所以她有這決定

系啦....我諗我就系夾雜左在呢兩處之間
你地又會唔會好似我咁呢

水晶宮

國民生產總值:57992

樓主又想幫哥哥說復阿嫂原諒佢呀?

健康的生活態度 - 其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。

「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

大宅

PCCW2319 寫道:
樓主又想幫哥哥說復阿嫂原諒佢呀?

你真心多
唔系呀
果件事完左啦
呢個話題系比你地鬧得多
今日無聊諗下如果真系自己會點咋
米成日"啄"住我啦

複式洋房

國民生產總值:309

呢d好睇 個人.....同埋天時,地理,人和架喎.
話唔埋架喎.
今日覺得係咁,但到時價值觀又會唔同.
冇得宜家唸定先架喎.....因為唸黎都冇用.
我愛鱆魚&小b~

複式洋房

國民生產總值:285

我諗唔咪比咩野藉口自己LAW!!主要係自己仲鍾唔鍾意佢LAW!

男爵府

國民生產總值:6985

畀面勳章

我一定吾得,因為佢同我結左婚重去攪第二個女人,我會覺得好dirty,好核突,我會即時去驗身,無野就同佢離婚,仔女比番我,真係而家諗諗下都想嘔呀!!!

男爵府

國民生產總值:5707

Irene_BB 寫道:

我朋友都係咁,只不過佢條佬唔肯離婚,咁就由去先囉!!!
比我就唔會再比機會啦,唔但只係有條刺係心到,仲有我唔知幾時佢又會再一次傷我心,真係唔知可唔可以頂得順嘛!!! :-(

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.