跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問一罐奶粉可以吃幾耐?

BB全奶粉的媽咪,請問一罐900gm奶粉可以吃幾耐?我bb每日6-7餐,每餐5oz。但一罐吃得5日到。我見其他bb可以吃7∼10日??! ?-(

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 請問一罐奶粉可以吃幾耐?

咁係因為bb無食咁多餐呀, 而家阿b係食5餐, 咁就可以食到一個星期到啦

複式洋房

我個bb 一日食6餐,每餐飲5oz,一罐奶粉可以飲到1個星期啦~~~
:lol:

男爵府

畀面勳章

我個b一日6餐,每餐5oz
一罐可以飲到10日

男爵府

一個星期左右

子爵府

畀面勳章

stellakm429 寫道:
BB全奶粉的媽咪,請問一罐900gm奶粉可以吃幾耐?我bb每日6-7餐,每餐5oz。但一罐吃得5日到。我見其他bb可以吃7∼10日??! ?-(

我都係5-6日,都係5oz
其實係咪唔同牌子奶粉隻"殼"大細都唔同所以有d人快有d人慢?

大宅

一日5餐左右啦,1餐6oz
都係一個禮拜啦
Welcome To My BB's Blog~My BiRtHdAy Is 27th,FeB.,07

禁止訪問

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我個b 一日食5餐, 每餐6oz, 一罐930g 奶粉可以飲到1個星期多dd.

大宅

my bb drink 5 oz milk x 5 daily
one can 900g milk powder could be last for 10 days :-P

複式洋房

5oz X 6 daily, around 10days

首頁

尾頁

跳至