意見反饋
義工
[2006年] BB腹瀉,點算好?

洋房

國民生產總值:173

BB腹瀉,點算好?

我的BB現在6個月大,昨天瀉了五次,我今天一早便帶他看醫生,但醫生只說他是因感冒而細菌感染才腹瀉,但jojo並沒有一些感冒的病徵,因此我應否給他吃醫生開的感冒藥?腹瀉是否代表要排出一些病菌,我應否給他吃止瀉藥?

複式洋房

國民生產總值:386

Re: BB腹瀉,點算好?

我的bb都試過腹瀉,但他是腸胃炎。我有跟醫生分咐,但當他有好轉時,便停藥。

禁止訪問

國民生產總值:2769

等待驗證會員

國民生產總值:6690

jojo媽咪
我bb早幾個月前都腹瀉3星期先好番, 醫生話腸胃炎, 睇左3次醫生! 第一個醫生睇左2次, 比左d益菌溝奶, 又要用少d奶粉開奶, 但仍然有痾! 轉睇第二個醫生, 就比左d電解質沖水飲, 及一罐豆奶, 醫生話如繼續有痾, 就再買多罐豆奶飲, 我bb飲左2罐就無事!

如果你覺得佢唔係感冒就唔好食d藥喇, 再痾就買罐豆奶比佢飲, 好快就無事!

洋房

國民生產總值:173

jojo好番啦,足足瀉了三星期,看了第二個醫生,才知第一個醫生冇料到!

禁止訪問

國民生產總值:2769

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.